“Konusu Sevgide Özgür, Saygıda Mecbursun.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Konusu,  "Sevgide Özgür, Saygıda Mecbursun.”  Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Sevgi, saygı, hoşgörü, samimiyet, merhamet vb gibi kavramlar insanlar arası ilişkilerde önemli yer tutar. İnsan içinde yaşadığı toplumda kendine yakın, samimi olan kişileri sever ve onlar için elinden gelen her türlü fedakarlığı da yapar. Mesela insanın ailesi kadar önemli bir şey yoktur dünyada. Çünkü ailemiz, anne ve babamız en çok sevdiğimiz kişilerdir. Onları hem severiz, hem de onlara saygı gösteririz. 


Sevmediğimiz, sıcaklık duymadığımız kimseler de olabilir. Mesela en yakın komşumuzu ya da komşumuzun çocuğunu sevmek zorunda değiliz. Çünkü herkesi sevmeye mecbur değiliz ama komşumuzun ne yaptığına, nasıl konuştuğuna, hangi özelliklere sahip olup olmadığına karışamayız . Bunun için de ona saygı duymak zorundayız. Herkesi sevmeyebiliriz ama herkese saygı göstermek insanlık görevimizdir. Çünkü kimsenin başka birinin yaşamına müdahale etme hakkı yoktur. Ya da başka bir örnek verebiliriz. A kişisinin siyasi görüşü ve b kişisinin siyasi görüşü farklı olabilir. A kişisi tutup da b kişisine sen neden o partiye oy verdin diye karışamaz. Kendisinin sevmediği bir partiyi karşıdaki kişi de sevmeyecek diye yanlış bir tutuma sahip olamaz. Çünkü herkesin görüşü farklıdır ve buna saygı duymak da insana yakışan özelliktir.  





 İnsan ilişkilerinde çok dikkatli olmalıyız ve herkese saygılı olmak zorundayız. Yoksa ilişkiler bozulur  ve kötü bir iletişim kurulmuş olur. Böyle olunca insanlar bizden soğumaya başlar. Sevgide özgürüz. Kimi sevip sevmeyeceğimize kendi irademiz karar verir. Ama kime saygı gösterip göstermeyeceğimiz ise insana yakışan bir tutum değildir. Doğru olan herkese saygılı olmak ve hoşgörülü davranmaktır.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme