“Yoksulun Tek Silahı Çalışmaktır. Tembellerin İse Çalışma Günü Yarındır.” Bu Söz İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Yoksulun Tek Silahı Çalışmaktır. Tembellerin İse Çalışma Günü Yarındır.”  Bu Söz  İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Beni hayata bağlayan ve hayattan zevk almamı sağlayan şey işimin olmasıdır. Her insan mutlaka kendine uygun bir işte çalışmalıdır. Çalışma olmazsa, alın teri olmazsa kişiyi mutsuz ve umutsuz bir gelecek bekler. Yoksul olabilirsin, beş parasız olabilirsin . Bunlara takılmamak gerekir. Önemli olan durmadan çalışmaya, üretmeye devam etmektir. Yoksulun silahı çalışmaktır diyen Aziz Nesin, çalışarak, bilime, ilime öncülük ederek ilerleyen kimselerin , başkalarına muhtaç olmayacağını belirtmek istemiştir.

 

 Yoksul insan , dürüst insan çalıp çırpmadığı için, başkalarının malına göz koymadığı için onun yapacağı tek ve önemli şey çalışmaktır. Çalışmaktan, alın teri dökmekten başka bir işi olmamalıdır. Yoksulun çalışmaktan başka seçeneği yoktur. Bir insan namuslu ve dürüst bir yaşam sürmek istiyorsa, insan haklarına, adalete önem veriyorsa ve  her şeyden insanca yaşamak istiyorsa çalışmalıdır. Türkiye’nin en önemli girişimci bilim adamlarından rahmetli Sakıp Sabancı hep şunu söylerdi: “Çalışmak çalışmak çalışmak. Hayatta doyamadığım bir şey varsa o da çalışmaktır.” derdi hep.  Israrla hep çalışmanın önemini vurgulardı. Gittiği her iş ortamlarında bile çalışmanın faydalarını, insanlığa katkılarını anlatırdı. Çalışan insan  başaran insandır. Alın teri ile kazanılan bir paranın değeri ve insana verdiği mutluluğu hiçbir şey ile kıyaslayamam.





 

 

Tembeller ise işlerini hep ertesi güne bırakırlar. Yarın başlayacağım, pazartesi ilk iş günüm olacak, şu sıkıntılar bir geçsin, hayata yeniden başlayacağım gibi boş laflar söyler ve ama bir adım da ilerlemez ve kılını bile kıpırdatmaz. Tembeller böyle söyleyerek günlerini, aylarını, yıllarını veeeee tabi ki en sonunda ömürlerini heba ederler. Arkaya dönüp çok pişman olurlar ama o kişilere aynı hayat yine verilse tembel kalmaya devam ederler. Birileri bize çalış, senin en büyük dayanağın, silahın çalışmaktır diyorsa bunu bir dinlemeliyiz, bu söze dikkat etmeliyiz  ve durmadan çalışmalıyız. Çünkü “Kişinin en büyük sermayesi çalışmaktır” der .Hz. Ömer.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme