“Başarının Sırrını Bilmiyorum Ama Başarısızlığın Yolu Herkesi Memnun Etmekten Geçer. “ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Başarının Sırrını Bilmiyorum Ama Başarısızlığın Yolu  Herkesi Memnun Etmekten Geçer. “ Sözü İle İlgili Kompozisyon  Yazınız.


İnsanların başarılı olmalarının çeşitli nedenleri vardır. Bunlardan en önemlisi elbette çok çalışmaları olsa da başarılı insanların başarılı olmasının sırrı   kendine özgü çalışma stilleridir.  İşte bu stillerin neler olduğunu, nasıl bu kadar başarılı olduğunu bilemeyebiliriz.  Çalışma şekli ne olursa olsun başarılı insanlar çalışmayı içselleştiren, çalışmaktan bıkmayan ve bunu hayatları boyu sürdüren kimselerdir. Başarının sırrı fazla bilinmeyebilir ama başarmamanın sırrı ise herkesi memnun etmeye çalışmaktan geçer. 


Herkesi memnun etmeye çalışan, herkese iyi görünmeye çalışan ve herkes beni sevsin anlayışı ile hayatını yönetmeye ya da kendini yönettirmeye çalışan insanlar başarılı olamazlar. Çünkü böyle insanları herkesi mutlu etmeye çalıştığı için kendine değer vermezler. Bir kere de olsa sakin kafa ile oturup kendim için ne yapabilirim, ben gerçekten mutlu muyum diye hiç düşünmezler. Oysa herkesi mutlu etmek yerine kişi önce kendine değer vermelidir, kendi ile barışık olmalı ve kendini sevmelidir. Başkaları ne der diye de değil de ben ne istiyorum düşüncesi ile hareket ederse o zaman hayatta daha başarılı ve daha mutlu olur.


 Şöyle bir söz de başkalarının  bizim hakkımızda ne düşündüğünü bize en iyi anlatır:

*"Başkalarının sizi ne kadar az düşündüğünü bilseydiniz, "onlar benim hakkımda ne düşünüyor"  diye bu kadar endişelenmezdiniz." (Eleanor Roosevelt)





Gerçekten de öyle. Hem başkalarının  emri ile hareket etmemeliyiz, hem de bize küsecekler, darılacaklar diye kendimize psikolojik baskı yapmamalıyız. Sürekli onay görmek, kabul edilme istediği insan psikolojisi için de sağlık bir durum değildir. Kişin kendine güveni ve özsaygısı olmalıdır. Karamsar düşünceleri, başkalarını sürekli memnun etmeyi bir kenara bırakmalı kendine, kendi kabuğuna yönelmelidir. Elbette bizler insanız ve mükemmel de olamayız. 


İşte bunun için de başka insanlara hayır diyebilmeliyiz ve hayır  kelimesi aslında çevrenize nasıl bir davranış modeline, karakter yapısına sahip olduğunuz hakkında sinyaller verir ve olduğunuz kişi gibi yaşamanız için size alan sağlar. Hayırlar sınırlarınızı belirler, olduğunuz kişi gibi yaşamanız için size alan sağlar. Hayırlar sınırlarınızı belirler. Böyle olduğu zaman da mutlu oluruz ve başarılı kimselere dönüşürüz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme