“ İnanma Reklama, Zehir Koyar Sofrana.” Sözü İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız.

 “ İnanma Reklama, Zehir Koyar Sofrana.” Sözü İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız.


Reklamlarda gösterilen bir gıda, ürün ya da  teknolojik bir alet çok kalitelidir, çok sağlıklıdır diye bir kaide yoktur. İyi bir ürünün zaten reklamı olmaz. Kaliteli olan şeyin reklamı olmasa da ona talep olur. Reklamlar insanları kandırmacadan başka bir şey değildir. Çünkü reklamlarda ticari kaygı ve antlaşma vardır. Özellikle de çocuklar için gösterilen ve masummuş gibi çocukların hafızalarına kazılmaya çalışılan her türlü acur cuburlar zehirden başka bir şey değildir aslında. En güzel gıda doğal olan, organik olandır. Mesela annemizin eli ile yaptığı bir köy peyniri ya da yoğurdun yerini ve tadını içine kimyasallar girmiş peynir ve yoğurt tutabilir mi sizce? Elbette tutmaz. Çünkü böyle ürünlerin  doğal ve lezzetlidir.



 Çocuklarımız sağlıksız ürünler yemeye alıştırdığımız zaman   dil , bir zaman sonra yapay olan gıdalara alışır. Bunun sonucunda da çocuklarımız o zararlı olan gıdalara bağımlılık gösterir ve onu ister. Mesela makarna yerken içine sıktığımız ketçap ve mayonezler, cipslerin içindeki her türlü tatlandırıcı ve  bağlılık yapan aromalar ve daha çok sayıda örnek yazabiliriz. Ya da reklama ünlüleri koyup ünlülerin üzerinden de kazanç sağlanmakta ve bunun sonucunda da hem ünlü kimseler para kazanmakta hem de o ürünün sahibi olan firmalar para kazanmaktadır. Mesela şampuan reklamı yapan ünlülerin o reklamda gösterilen şampuanı kullandıklarına pek inanmıyorum. 



Onlar da muhakkak doğal olanı araştırıp kaliteli olanını alıyorlardır. Sadece göz boyamak amacı ile yaptıkları reklamlar sayesinde de paraya para demiyorlardır. Toplum olarak artık daha bilinçli olmalıyız ve reklamı olan bir malın kaliteli olduğuna, faydalı olduğuna dair bir tutum içinde olmamalıyız. Elbette faydalı olan, insanlığa doğru mesajlar veren reklamlarda vardır. Bunları asla inkar edemeyiz.




 Topluma fayda olan reklamlardan bir kaçı şunlardır; Sigaranın sağlığımıza zararları konulu reklamlar, virüse karşı mesafeli olmanın insan sağlığı açısında ne denli önemli olduğunu belirten reklamlar, trafikte giderken telefonla konuşmamak gerektiğini gösteren reklamlar, eğitici ve öğretici daha bir çok faydalı reklamı da sayabiliriz. İşte böyle olanlar elbette insana, insanlığa katkı sağlar.  Bizi kandıran , bize faydalı olmayan sahte reklamlara da inanmamalıyız. Aklımızı iyi kullanmalı, sorgulayıcı olmaktan da asla vazgeçmemeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme