10 Kasım Temalı Mustafa Kemal Atatürk’e Mektup Örneği

 10 Kasım Temalı Mustafa Kemal Atatürk’e Mektup Örneği

 

Sonbahar yapraklarının sararması ile ayrılmıştın aramızdan bir daha dönmemek üzere. Ayrılmıştın da hepimizi yasa boğmuştun Atam.

Ülkemin kuruluşunda öncü olan, lider insan Gazi Mustafa Kemal Atatürk!


Sen ki bu milletin vatansever evladı, sen ki iyi günde, kötü günde milleti ile birlikte olup vatanına ihanet etmeyen, vatanını canından bile çok seven , sarı saçlı mavi gözlü yiğit.  Milletinin meşalesi, yüreklerin Paşası oldun bize hep. Çok özlüyoruz senin o aydın bakışlı mavi gözlerini. Milletim deyişini, milletine yürekten seslenişi, milletim asildir deyişini.

 

Biliyorum gelmeyeceksin bir daha Mustafa Kemal’im.  Her insanın ölümü tadacağını bildiğin için ; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacak fakat; Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyerek cumhuriyeti, demokrasiyi bizlere emanet ettin. Biliyordun ki kolay kazanılmamıştı bu topraklar. Nice yiğitlerin, nice aslanların kanları ile, canları ile kazanılmıştı bu topraklar. Severdin hep askerlerini. Onlara öncülük ettin, onlara sevgi ile yaklaştın ve her zaman vatansever bir komutan oldun. Türk Milleti seni asla unutmayacak. Çünkü unutulacak işler yapmadın. Sen milletinin bağımsızlığı için fedakarlık ettin.  Kafkas  Cephesi'nde Çanakkale'de, Sakarya'da ve daha nice yerlerde düşmana aman vermedin de ülkem elden gitmesin dedin Mustafa Kemal Paşam.

 

 Cumhuriyeti, demokrasiyi getirdin ülkemize. İnsan hakları, adalet, eşitlik gibi kavramlar bu değerler sayesinde parladı ülkemizde. Tüm bunları da sana, silah arkadaşlarına ve tabi ki aziz milletime borçluyum. Seni çok seviyorum Atatürk'üm. Mekanın cennet olsun, kabrin nur ile dolsun.





 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme