Kültürümüze Yerleşmiş Çay İle İlgili Cümleler Verilmiştir. Yarım Bırakılan Cümleleri Metinle İlişkilendirerek Tamamlayınız.

 Kültürümüze Yerleşmiş Çay İle İlgili Cümleler Verilmiştir. Yarım Bırakılan Cümleleri Metinle İlişkilendirerek Tamamlayınız.


·       * Çay sohbettir  çünkü çayla birlikte en güzel sohbetlere otururuz. Hele bir de sevdiğimiz insanlar yanımızdaysa o çayın tadı daha da bir başka olur. Tek başına çay içmenin bana göre fazla tadı olmaz. Oysa arkadaşlarımızla, ailemizle,  içtiğimiz çay insana daha lezzetli gelir ve o çayın tadına doyum olmaz. İnsan kederlendiği zaman da sohbet edecek birini arar. Sohbet edecek kişiyi bulduğu zaman da çay içerek kederini az da olsa unutmaya çalışır ve çay içerek rahatlar. Kültürümüzde çayın tadı sohbetle olur. Çay bizim en önemli ve en lezzetli içeceklerimizden biridir. Ayrıca çayın çok sayıda faydası da vardır.


·       Çay eşitliktir çünkü  çay sayesinde herkes bir araya gelir. Herkes onun tadına bakabilir  ve  içebilir.  Ortak duygular, düşünceler ifade edilir. Çay sayesinde herkesin başarısı kutlanır. Dertleri varsa dertleri dinlenir. Samimi bir ortam oluşturulur ve  insanlar birbirine daha candan ve daha yakın davranır.


·       Çay davettir çünkü çay insanları bir araya getirir.  Eve  davet ettiğimiz misafirler, evine gittiğimiz misafirler çay ile ortamı şenlendirir. Ocakta kaynayan ve demlenen çayın kokusu insana mutluluk verir.  Çay insanları bir araya getirir. Küsleri barıştırır.  Sorunları olan kimselerin sorunlarına çare olur. Yani çay insana iyi gelir . Çayın insan ilişkilerinde çok önemli bir işlevi vardır. O da insanları mutlu etmek, kişinin stresini atmasını sağlamak, sohbete doymak, özlem gidermek ve daha birçok faydaları vardır.




0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme