Hayvan Sevgisi İle İlgili Hikâye Örneği Yazınız.

 Hayvan Sevgisi İle İlgili Hikâye Örneği Yazınız.


İş çıkışı  arabamla eve doğru yol alıyordum.  Bugün de öğrencilerimle güzel bir vakit geçirmiştim. Onlarla olmak bana çok iyi geliyordu. Öğrencilerime bir şeyler öğretebilmek, onlara iyi yönde örnek olmak beni çok mutlu ediyordu. Ben onları seviyordum onlar da beni seviyordu. İyi ki öğretmen olmuşum diye arabamı çalıştırıp eve doğru gitmeye başladım. Araba ile giderken önümden hızla geçen araba  son anda frene bassa da  bir köpeğe çarpmıştı. O nasıl hızdı öyle. Zavallı köpek oracıkta yere yığılmıştı.  Arabasından inen adam hemen köpeğe yardım etmeye başladı. Ben de arabadan inip köpeğin durumuna baktım.


 Adam acelesi olduğu için hızlı gittiğini söylese de bu bana mantıklı gelmiyordu. Hiçbir şey  bir canlının hayatından daha değerli olamazdı.  Adam köpeğin fazla bir şeyi olmadığını ileri sürerek köpeği orda bırakıp arabasına binip hızla oradan uzaklaştı. Ben ile köpek baş başa kalmıştık. Bana masumca bakıyordu. Sanki beni al, beni sev , beni koru diyordu bana. Bırakır mıydım hiç onu oracıkta. Hemen köpeği yavaşça yerinden kaldırdım. Yerinden kaldırır kaldırmaz köpek öyle bir inledi ki size anlatamam.


 Az önce köpeğin bir şeyi yok diyen adam da  onun bu durumuna hiç dikkat etmemişti. Aynı durum kendi yakınlarının başına gelse adam yine de  arabasına binip gider miydi acaba? Tabi bu da ayrı bir konu. Köpeği i tam arabama koyacakken oradan geçen öğrencilerim koşarak yanıma geldi. Öğretmenim ne oldu bu köpeğe ,canı çok acıyor ne kadar masum dediler. Ben de onlara olanları anlattım.  Ayşe ve Melih de köpeğin durumuna çok üzüldüler. Hemen çantalarındaki sudan çıkarıp köpeğe verdiler.  Köpeğin başını okşayıp ona sevgi gösterdiler. Merhametliydi benim öğrencilerim. İçinde hayvan sevgisi olan çocuklardı. 


Hayvanları sevmeyen başka canlıları da sevmez diye anlatmıştım onlara. Daha sonra köpeği arabama koyduğum gibi veterinere götürdüm. Köpeğime hemen bir serum taktılar. Ayağında hafif burkulma olduğu için orayı da bir  güzel sardılar. Daha sonra köpeği evime aldım. Evimin bahçesinde eşim ona çok güzel bir kulübe yaptı. Kahverengi gözleri ile evimizin  tatlı minnoşu olmuştu bu tatlı köpek. Başı biraz uzun, üst çenede üç, alt çenede dört dişi bulunuyordu. 





Ön ayakları  beş arka ayakları ise dört parmaklıydı. Keskin dişleri ile kendisini koruyabilme özelliğine sahip bu şirin köpeğimiz zaman içinde büyümeye ve aslan gibi olmaya başladı. Onu o kadar çok seviyordum ki onsuz vakit geçirmez hale gelmiştik. Kendisini o kadar çok sevdiriyordu ki anlatamam. Çok sadık ve vefalı bir dost olmuştu bana. İyi ki onunla karşılaşmıştım ve o benim olmuştum . Bundan büyük mutluluk yoktu benim için. Ne kadar güzel bir duyguydu bir hayvanı sevebilmek , ona bağlanmak ve onunla yaşamak. Hayvan sevgisini öğrencilerime  anlatmış ve onların da bir hayvan sahibi olmasını sağladığım için kendimle gurur duyuyordum artık. Köpeğimin adını da Karabaş koymuştum .

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme