“Ramazan Ayı Yardımlaşma ve Dayanışma Ayıdır." Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Ramazan Ayı Yardımlaşma ve Dayanışma  Ayıdır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Yardımlaşmanın olduğu yerde insanların birbirine olan sevgisi ve merhameti de bulunur. İçinde şefkat olmayan, iyi niyet olmayan kimselerde yardımlaşmayı değil bencilliği görürüz. Yardımlaşma sadece Ramazan Ayına yönelik bir durum değildir. Her  zaman yardımlaşma olmalı , kişi  kendini  zor durumda olan bir başkasının yerine koyabilmeli ve empati kurabilmelidir. Elbette bunlar önemlidir ama Ramazan Ayında yardımlaşmanın önemi bizim kültürümüzde, gelenek ve göreneklerimizde biraz daha ön plana çıkar. Çünkü bu ayda, bu kültürde Alemlerin  Rabbi olan, Rahman ve Rahim olan Yüce Allah için oruç tutmak vardır. 


Oruç tutmak sadece dini anlamda kişiye sevap yazmaz. İslam dini öyle kuvvetli, öyle mükemmel bir dindir ki oruç tutmanın insan sağlığına faydaları da bitmek bilmez. Bu faydaları çoğunuz az çok bilirsiniz. Vücut dinlenir,  bağışıklık sistemi güçlenir, cildimiz daha da parlak olur, karaciğer dinlenir, mide rahatlar, kişi daha dinç ve daha sağlıklı olur vb. Akşama kadar aç olan mümin biri bu açlıkta sabırlı olmayı öğrenir. Nefsine hakim olmayı öğrenir. Her gün düzenli öğünleri olan, maddi durumu iyi olan ve hiçbir maddi sıkıntı çekmeyen kişi bu ayda aç kalarak kendini maddi durumu iyi olmayan kişilerin yerine koyarak onların da durumunu anlamış olur. 


Yoksul olan kişilerin duygu ve düşünceleri bu ayda daha iyi anlaşıldığı için varsıl kimseler yoksul  olanlara elinden gelen yardımı bu ayda daha da çok yapar. Bu ayın insanın duygularına, eylemlerine bile  etkisi vardır. İnsan daha bir merhametli olur, daha anlayışlı olur ve yoksul olanlara yardım etmek için elinden gelen her türlü iyiliği ve fedakarlığı onlar için yapmaya çalışır.


 Ülke olarak zor zamanlar geçirdiğimiz şu günlerde yine Ramazan Ayı yaklaşmakta ve yine yoksul kardeşlerimizin sıkıntıları olmaya devam edecektir. İşte bu durumda onlara karşı el birliği içinde yardım etmeliyiz. Yardımlaşma ve dayanışma sayesinde onların bu ayı sağlıklı beslenerek, huzurlu bir şekilde geçirmelerini sağlamalıyız. Oruç bittikten sonra da onlara olan yardımları kesmemeliyiz. Ömrümüz yettiği sürece, nefes aldığımız sürece ve maddi imkanlarımız yerinde olduğu sürece yoksul kimselere her zaman destek olmalıyız. Destek olduğumuz her yoksul kimse bizim daha mutlu olmamızı sağlayacak ve vicdanımız da rahat bir şekilde hayatımıza devam etmiş olacağız. Bu ayın anlamına uygun şekilde güzel işler yapmalıyız ve yardımlaşma ve dayanışmayı hayatımızın tümüne yaymalıyız.

1 yorum:

Deneme