“Aç Elini Kora Sokar.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Aç Elini Kora Sokar.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Hayatta insanın aç kalması kadar kötü bir şey yoktur. Yiyecek bir kuru ekmek dahi bulunmadığı zaman kişi büyük sıkıntı yaşar ve yoksullukla mücadele edemez ve yoksulluğa yenik düşer. Yoksul olmak çok zordur. Yoksul olan kişiler aç olmanın ne denli kötü bir şey olduğunu yaşadıkları zorluklardan dolayı çok iyi bilirler.  

Aç olan kişi, yoksulluktan hiç bir şey bulmayan kişi en tehlikeli şeyleri bile göze alır ve açlığını gidermeye çalışır. Açlığın insana yaptırmayacağı davranış yoktur. Onun için toplum olarak hepimize bu konuda büyük görevler düşmektedir.  İnsanların aç kalmaması için herkesin bu konuda üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerekir. İçinde yaşadığımız toplumda maddi durumu iyi olmayan, kendine ve ailesine yetemeyen insanlara elimizden geldiği kadar katkı sağlamalıyız.



Kimsenin aç olmaması için sosyal sorumluluk projelerine katılmalı ve aç olan insanların kötü işler yapmasına engel olmalıyız ve aç olan kimselerin maddi açıdan rahat olması için hep birlikte çok çalışmalıyız, iyi insan olmalıyız ve herkesin yüzünün gülmesini sağlamalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme