"Ne yaparsan Yap, Nasıl Yaşarsan Yaşa Ama Gülebilmek İçin Birini Ağlatma Ve Çıkarların İçin Hiç Kimseyi Satma." Sözü İle Kompozisyon Yazınız.

 “Ne yaparsan Yap, Nasıl Yaşarsan Yaşa Ama Gülebilmek İçin Birini Ağlatma Ve Çıkarların İçin Hiç Kimseyi Satma.” Sözü İle Kompozisyon Yazınız.

 

Her insanın yaşayış tarzı vardır ve  bu kişiden kişiye göre değişir. Önemli olan insan gibi yaşayabilmek ve insan olma özelliğini kaybetmemektir. Ne yaparsan yap, nasıl yaşarsan yaşa ama eğlenmek için, gülmek için birilerinin acıları ile dalga geçme, birilerini ağlatarak mutlu olmaya çalışma çünkü bu insan olmadığının ve insana ait güzelliklerin sende olmadığının gösterir.

İnsanların acısından haz olmak,  onların duyguları ile dalga geçmek ve yaşadığı kötü durumlara sinsice sevinmek senin acizliğini gösterir aslında. Çünkü sensin kötü olan ve sensin içindeki kötülükle beslenen. İçinizdeki o kötü canavarı salıverin ve insan olmak için, başkalarının acılarına gülmek yerine o acıya üzülmeyi tercih edin. Çıkarları için, üç kuruşluk dünya malı için onurunu ayaklar altına alan, kişiliği oturmamış kimselerden olmayın. Böyle kimselerden olduğunuz zaman hayatınız farklı bir yöne kayar ve o kayan yönde size güzel şeyler getirmez. Ah almayın, acılara gülmeyin, çıkarlar için , dünya malı için kendinizi heba etmeyin. İnsan olarak yaşamak için onurlu olmak, dik bir duruş sergilemek gerekir. Tolstoy’un bu sözü ile ilgili şu cümlesi çok önemlidir:” Acı duyabiliyorsan canlısın, başkasının acısını duyabiliyorsan insansın.” İşte bunu yaptığımız zaman iyi bir insan, vicdanlı bir insan olmuş oluruz. Oysa insanlar birbirilerinin kuyusunu kazmaya çalışmakta, arkadan birbirlerinin sırtına bıçak saplamaya devam etmektedir.

 Gülmek için başkasını kullanma, çıkarların için kendini küçük ve aciz duruma düşürme. Bunları yaptığın zaman değerli olursun, birey olursun ve toplum nezdinde her zaman saygı görürsün. Yeter ki insan olarak kalmaya devam et ve içindeki güzellikleri keşfetmeye ve ortaya çıkarmaya bak işte o zaman değerli olursun. Başkalarının acıları sana mutluluk getirmez sadece anlık aptalca zevk yaşamaya devam edersin ve bu da seni insan olmaktan uzaklaştırır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme