“Ağaç, Geçmişi Geleceğe Bağlar. Size Sabrı Öğretir. Beraber Yaşamanın, Faydalı Olmanın Zevkini Verir.’’ Sözü İle Kompozisyon

 “Ağaç, Geçmişi Geleceğe Bağlar. Size Sabrı Öğretir. Beraber Yaşamanın, Faydalı Olmanın Zevkini Verir.’’ Sözü İle Kompozisyon

 

İnsan olarak elimizden hiçbir şey gelmiyorsa en azından bir ağaç dikerek gelecek nesillere bir fidan, bir ağaç hediye etmiş oluruz. O ağaç zamanla büyür ve o ağacın gölgesinde çocuklar  serinler, oyuna ara verdiklerinde dinlenir, susuz kaldıklarında dalındaki meyvelerden koparıp onları zevkle yerler ve o ağacı diken kişiye rahmet okurlar. “Ağaç, geçmişi geleceğe bağlar. Size sabrı öğretir. Beraber yaşamanın,  faydalı olmanın zevkini verir.” der Marcel Prevast.

 

Ağaç geçmiş ile gelecek arasında bir köprüdür. Geçmişte o ağacı diken insanın alın teri, emeği, kararlığı, sabrı ve inancı vardır o ağaçta. O ağaç büyüyüp koca yetişkin bir ağaç olduğu zaman gelecek nesillerin yuvası olur, tabiat ananın koruyucusu, dengesi olur. O ağaç ya da ağaçlar sayesinde tabiatımız daha güzel bir görünüme kavuşur. Ağaç bize sabırlı olmayı öğretir. Bir ağacın önce tohum sonra fidan olması ve sonra koca bir ağaç olması için yılların geçmesi gerekir. Bu da büyük bir sabrın sonucunda gerçekleşir. Ağaç dikmek insanlığa katkı sağlamak, doğaya katkı sağlamak demektir. Büyük bir emek ve sabır sonucunda büyüyen ağaçlar ormanlara dönüşür ve ormanlar da yurdumuz olur. Ağaç bir vatanı vatan yapar. Onlar sayesinde yeşile gözümüz doyar, hava temizlenir ve karnımız doyar. O ağaç sayesinde doğanın doğal dengesi bozulmaz.

 

Ağaç insana birlikte yaşamanın, birlikte paylaşmanın güzelliklerini öğretir. Bizi mutlu eden ve bize dayanışmayı, birlikte yaşamanın zevkini yaşatan ağaçlara sahip çıkmalıyız. Onlara zarar vermemeliyiz. Özellikle de yaş olan ağaçları kesen kişilere gereken cezalar verilmelidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme