“Akan Su Yosun Tutmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Akan Su Yosun Tutmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Hayatın en büyük zevki çalışmaktır. Çalışan insan kafasını bir şeylerle meşgul eder ve kendi geleceğini hazırlamak için var gücü ile çalışır. Çalışan insan zihnini, bedenini işi ile meşgul ettiği için aktif olur  ve hayata karşı pasif bir tutum sergilemez. Çalışan insan paslanmaz.


 Her zaman beyni de aktif olur, ruhu da. Akan su sürekli hareketli olduğu için bu su yosun tutmaz. Çünkü devamlı gelen bir su vardır ve gelen su da  bulunduğu yeri taze tutar ve orada yosun oluşmasını engeller. İşte bunun gibi çalışmak da insanın daha hareket halinde olmasını sağlar ve hayata çalışarak tutunan insan kolay kolay pes etmez. Hayallerini gerçekleştirmeye devam eder, okumaya, araştırmaya devam eder. Kendini toplumdan soyutlamaz. Çalışarak kendini mutlu edeceğini ve kendi ruhunu öldürmeyeceğini anlar. Çalışmayan insan ise bir süre sonra tembel biri olur. Tembel olduğu için de  bu durum hayatının alışkanlığına döner ve böylece kişi kendini adım adım  paslanmaya doğru götürür.


 İşte bunun olmaması için hangi yaşta olursak olalım bir işimiz olsun ve o işle kendimizi meşgule edelim. Evdeysek ev işlerini yapalım, kitap okuyalım, kendimizi meşgul eden bir şeyler bulalım ve böylece boş düşünerek hayatımızı zehir etmeyelim. Aşırı konfor sahibi olmayalım ve çalışarak hayatın gerçek anlamına ulaşmaya çalışalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme