Alın Teri Dökmek İle İlgili Kompozisyon

 Alın Teri Dökmek İle İlgili Kompozisyon

 

Başkasının kazancı ile geçinmek, kendin için bir uğraş içinde olmamak kişiyi bir süre sonra yaşamadan soğutmaya başlar. Hazır yiyici olmak kişiyi tembelliğe alıştırır ve kişi en ufak bir çaba harcamadığı için yaşamın da onun gözünde bir anlamı olmaz.  Oysa alın teri ile kazanılan para değerlidir ve kişi o parayı harcarken daha dikkatli olur ve bir anda har vurup harman savurmaz. Alın teri ile kazanılan işte hile yoktur, yetim ve öksüz hakkı yoktur. Çünkü alın terinde emek vardır, göz yaşı vardır, inanç ve sabır vardır. Çevremizde alın teri ile çalışıp bir yerlere gelmiş insanları gözlemlediğimizde o insanların kendi parasına sahip çıktığını, tutumlu insanlar olduğunu görürüz.

 

Çünkü o insanlar o parayı bir anda kazanmamıştır. Yıllarını vermiştir o paraya , eve, arabaya, sahip olmak için. Mesela bir doktoru örnek verelim: Doktor olan kişi daha küçükken derslerini, sorumluluklarını yerine getirmek için çok çalışmaya başlamıştır. İlkokul, orta okul, lise derken üniversite bitmiştir. Yani bir doktorun yetişmesi için yılları gitmiştir. Bu doktor olan kişi yıllarca alın teri dökmüştür. Gece sabahlara kadar testler çözmüş, denemeler çözmüş ve yeri gelmiş uyumamıştır. Yeri gelmiş eğlencesini ertelemiş ve sadece amacına odaklanarak istediği yere gelmiştir. İşte tüm bunların nedeni çok çalışmak, alın teri dökmek ve sabırla yoluna devam etmektir. En güzel yemek alın teri ile kazanılan yemektir. İnsan alın teri ile kazandığı parasını da tadını çıkara çıkara harcar ve yoksul insanlara da faydalı olarak hem kendisine  hem de çevresine faydalı bir insan olur.

 

 Alın teri dökmek ile ilgili şu sözde  çok önemlidir: “En hayırlı ve tatlı kazanç insanın el emeği göz nuru alın teri ile kazandığı rızıktır der. Hz. Muhammed(s.a.v). Bundan dolayı var gücümüzle çalışıp kimseye el açmak zorunda kalmamalıyız ve ço çalışarak alın terimizin, helal kazancımızın emeğini yemeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme