“Ben Bilmediğimi Bildiğim İçin Öteki İnsanlardan Akıllıyım.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Ben Bilmediği Bildiğim İçin Öteki İnsanlardan Akıllıyım.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Bir insan bir konu hakkında bilgi sahibi olmadığını söylüyorsa ve o konu hakkında da yorum yapmıyorsa bu insan kendini bilen insandır. Bilmediğimiz zaman susmasını bilmeliyiz. Özellikle de bir topluluk içine girdiğimiz zaman her şeyi biliyormuş gibi bilgiç tavırlara girmeye çalışmamalıyız.

 

 Ben bilmediğimi bildiğim için öteki insanlardan akıllıyım der Sokrates. Çünkü bilmediğini bildiği için öğrenmeye merak salar ve öğrendikçe daha çok bilgi sahibi olur ve aslında öğrenilecek ne kadar çok konunun olduğunun farkına varır. Dünyada bilmediğimiz o kadar çok konu vardır ki. Bunlar ancak okuyarak araştırarak öğrenilebilir ama buna da ömür yetmez. Tüm bunlara rağmen bilmediğimiz şeyleri öğrenmek için çaba göstermeliyiz ve bilmediğimiz konular hakkında da yorum yapmamalıyız. Yani haddimizi bilmeliyiz. Bunu yaptığımız zaman daha çok öğrenmeye açık oluruz ve daha çok öğrenmeye başlarız. Boş konuşmadığımız için kendimiz topluluk önünde rezil de etmemiş oluruz ve böylece diğer insanlardan akıllıca davranmış oluruz.

 

 Kendimizi hem boş yere yormamış oluruz hem de daha çok çalışmaya, okumaya, üretmeye devam ederek gerçek anlamda kendini bilen insan olma yolunda ilerleriz. Bu da bizi diğer insanlardan daha akıllı yapar ve böylece boş yapmamış oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme