İnsan Yüreğinin Bir Kapısı Olsaydı Siz O Kapıyı Nasıl Açardınız?

 İnsan Yüreğinin Bir Kapısı Olsaydı Siz O Kapıyı Nasıl Açardınız?

 

İnsan farklı duygulara sahip olan akıllı bir varlıktır. Yeri gelir mutlu olur, yeri gelir acı çeker, yeri gelir şaşkınlık içinde olur vb. İnsan sevme ve sevilme gibi sosyal ihtiyaçları olan değerli bir canlıdır. İnsan ilişkilerinde önemli olan değerler vardır. Sevmek, yardım etmek, vicdanlı olmak, empati kurabilmek vb. İnsan ilişkilerinde en önemli dil ise  sevgi dilidir. 


Sevgi dilinin olduğu her şey her zaman olmasa da çoğu zaman kapıları açar ve insanlar arasındaki sevgi, saygı ve muhabbet bağları da güçlendir. İnsan yüreğinin bir kapısı olsaydı o kapıyı tatlı söz ile, sevgi ile  açardım. Bunu gerçek ve içten yapardım. O insanın beni sevmesi için ona gerekli olan her türlü iyiliği ve fedakarlığı yapardım. Yaptığım iyilikleri ise asla yüzüne vurmaz ve onu incitmeden yapmaya çalışırdım. Elimden geldiği kadar gülümser, tebessüm ederdim. Suratı asık olmazdım. İtici davranışlarda bulunmazdım. İnsan yüreğinin kapısını ona güven vererek, ona güvenerek açmaya çalışırdım. Mümkün olduğu kadar bağırmadan  tane tane konuşurdum. 


Onun duygu ve düşüncelerini saygı ile dinler sonra kendi duygu ve düşüncelerimi anlatmaya başlardım. Ona yalan söylemezdim, verdiği emanete asla hıyanet etmezdim. Hırsızlık yapmazdım. Güzel ahlaklı, kendisine ve çevresindeki kimselere saygılı olan biri olarak insan yüreğinin kapısını açmaya çalışırdım ve bunun için de her zaman sevmek ile ama gönülden sevmek ile başlardım o kapıyı açmaya.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme