“Su Uyur Düşman Uyumaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 “Su Uyur Düşman Uyumaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon


 

Su durmadan akmaya devam ediyorsa halk dilinde su uyuyor denilir. Su ses çıkarmadan sürekli akmaya devam eder ve suya bile uyuyor gözü ile bakılır. Oysa düşman olan kimse ses çıkarmadan da sinsi bir şekilde düşmanlığını yapmaya devam eder. İyi niyetli olan kişi onun bir şey yapmayacağını zanneder. Oysa düşman hiçbir zaman iyilik düşünmez ve size kötülük yapacağı uygun zamanı bulur ve o zaman harekete geçerek kötülüklerine yapmaya başlar ve bunu yaparken de büyük zevk alır. Bundan dolayı düşmanlarımıza karşı gözümüz açık olmalıdır.


 O düşmanın nerede, nasıl, ne şekilde  bize saldıracağını kestiremeyiz. Düşman hiçbir zaman uyumaz ve yeni planlar kurmaya ve o planları uygulamaya geçerek hayatınız mahvetmek içi elinden gelen her türlü zorbalığı yapmaya devam eder. İşte bunlardan dolayı düşmanı olan kimseler her zaman tetikte olmalıdır. O düşmanın yalanlarına, samimiyetsizliklerine inanmamalıdır. Düşmanlarımız olduğu zaman her şeyimizi herkese de söylememeliyiz. Çünkü o söylediğimiz kişiler de düşmanla iş birliği yaparak bizi içten içe yok etmeye çalışırlar ve kuyumuzu kazarlar. Bundan dolayı her zaman akıllı olmalıyız, düşmanın uyumadığının farkında olmalıyız ve kendimizi güven içinde bir yerde bulundurmalıyız ve o kötü düşmana karşı sevdiklerimizi, yakınlarımız da korumalıyız.


Çünkü düşman düşmanlığını her aman yapmaya devam edecek ve amacına ulaşana kadar uyumayacak sadece bekleme halinde olacak ve daha sonra saldırıya geçecektir. İşte bunun için de atalarımız “Su uyur, düşman uyumaz.” demiştir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme