Malını Yemesini Bilmeyen Zengin Her Zaman Züğürttür Atasözü Konulu Kompozisyon

 “Malını Yemesini Bilmeyen Zengin Her Zaman Züğürttür.” Atasözü Konulu Kompozisyon


Çalışmak, alın teri dökmek, kendi kazandığın için refah bir yaşam sürmek her insanın hakkıdır. Kul hakkına girmeden, yetim öksüz hakkı yemeden helali ile kazandığın her şey senindir ve bunun tadını çıkararak istediğin şekilde yiyebilirsin. Kimi insanlar vardır ki onca zorluk çekmiştir, onca geçim sıkıntısı çekmiştir ama bu zor günler bittiği halde, durumu daha iyi bir seviyeye geldiği halde para harcamamaya, kendisi için, ailesi ve yakınları için bir şey yapmamaya devam eder.


 İşte bu durumda o kişinin zengin olmasının, mal sahibi olmasının bir faydası yoktur. Oysa mal geçinmek, yemek ve sağlıklı yaşamak için kazanılır. Bunu yapamayan varlıklı kişinin yoksul olan kişiden bir farkı yoktur. Cimrilik etmeden malımızı yemeli, insanca yaşamalıyız. Kendi kendimize eziyet etmemeliyiz. Çünkü kendi bedenimizin, kendi ruhumuzun da gereksinim duyduğu şeyler vardır. Parayı saklayarak, bir tek kuruş bile harcamayarak kendi nefsimize yazık ederiz. Biz öldükten sonra ise paramızı başkaları harcar ve iş işten geçmiş olur. Onun için kişi malını ölçülü bir şekilde yemesini bilmeli ve bunun tadını doyasıya çıkarmalıdır.


 Malını yemesini bilmeyen her zaman züğürttür demiştir. Züğürt olmamak için, yemeli, içmeli, keyif yapmalıyız. Aşırıya kaçmadan, tasarruflu olarak hayatın anlamını kendimiz için de bir şeyler yaparak çıkarmaya çalışmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme