“Bütün Ümidim Gençliktedir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

“Bütün Ümidim Gençliktedir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon


Mustafa Kemal Atatürk  ülkesinin her alanda gelişmesi ve ilerlemesi için elinden gelen fedakarlığı göstermiş büyük bir komutan, başarılı bir eğitici ve iyi bir liderdir. Mustafa Kemal bu ülkenin gelişmesinde en büyük rolü olan kişilerin gençler olduğunu söylemiş ve bütün umudunu da gençliğe bağlamıştır. Çünkü genç insanlar yaşlarının da verdiği güç ve zeka ile, azim ve sabır ile çalışırlarsa çoğu şeyi başarır ve ülkesini daha ileri bir seviyeye götürebilir. 


Gençlik demek çalışmak demek, üretmek demektir. Hem de yorulmadan, bıkmadan, usanmadan var gücünle çalışmak ve alın teri dökmek demektir. Bu ülke topraklarına gençlerin çok ihtiyacı vardır. Çünkü gençler çok çalışırlarsa bu ülke topraklarında yaşayan her bir vatandaş mutlu olur, her bir vatandaş kendini güvende hisseder ve başka bir milletin, başka bir ülkenin egemenliği ve mandası altına girmez.  Çünkü gençler bizim yarınlarımız, bizim destekçimizdir. Onun için gençlere çok büyük görevler düşmektedir.  Gençlere umut bağlamaktayız çünkü gençlerin yapması gereken görevler vardır.


 Bu  görevler de vatanını korumak, vatanı her şeyden üstün tutmak ve canı pahasına da olsa vatan için son nefesine kadar mücadele etmektir. Gençler ilim ve irfan sayesinde ülkesini çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracak ve ülkesini  bilim yolunda çok daha iyi yerlere getireceklerdir. Demokrasiyi yaşatacak olan, cumhuriyeti yaşatacak olan gençlerdir. Onun için umudumuz gençliktedir ve bu umudumuz asla sönmeyecektir.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme