Akarsu Pislik Tutmaz Atasözünü Açıklayınız.

 Akarsu Pislik Tutmaz Atasözünü Açıklayınız.


Tembel tembel oturan insan bir zaman sonra hantallaşmaya başlar ve iş yapma yeteneğini kaybeder. Çalışmak ise maddi yönden gelir sağladığı gibi insanı meşgul ederek kötü düşüncelerden alıkoyar ve ruh sağlığını sağlam tutar. Atasözümüzün diğer bir anlamı ise şudur: Devamlı çalışan bir araç işlevini yitirmez.


İnsanı hayatta meşgul eden bir işi olmalıdır. İşimiz olmadığı zaman kafamızı bizi yoran boş işlere takarız. Böylece hem bedenen kendimizi hasta ederiz, hem de ruhen. Çalışan insan ise boş işler ile ilgilenmeye vakit dahi bulamaz. Çünkü böyle kimselerin en önemli sevdası, en önemli arzusu işleridir. Bu hayatta herkesin bir şeye yeteneği vardır. O yeteneği bulup dışarı çıkarmak e o alanda çok çalıp kendini bir işe adamak gerekir. Yani devamlı olarak çalışmak, yorulmak gerekir. Böyle yaptığımız zaman bedenimiz de zihnimiz de aktif kalır ve körelmez.


 Çalışmayan insanlar ise rahatlığın verdiği gevşeklik ise tembelleşir ve yan gelip yatarak ömrünü boş yere heba eder. Böylece de ne kendisine ne de içinde yaşadığı topluma bir kuruşluk fayda sağlamaz. Akarsu gibi aktif olmalıyız ve çalışarak hayata tutunup kendimizi geliştirmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme