“Aslan Açlığa Katlanır Da Köpeklerin Etrafında Dolaştığı Leşe Tenezzül Etmez.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 “Aslan Açlığa Katlanır Da Köpeklerin Etrafında Dolaştığı Leşe Tenezzül Etmez.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon


Doğruluktan, dürüstlükten şaşmayan insanlar vardır. Bu insanlar  maddi olarak çok kötü günler geçirseler dahi sağlam karakterlerinden ödün vermeyen insan gibi insanlardır. Böyle iyi ahlaklı kimseler gün gelip de gücünü ve varlığını yitirse bile yine de kötü yolu tercih etmez, kötü yola düşmez ve kötülüğe umut bağlamaz. Çünkü böyle kimselerin niyeti temizdir. 


Ar damarı çatlamamış olan bu insanlar asil insanlardır. Çıkarları için her türlü pisliğe bulaşan kimselerden değildir. Böyle oldukları için de hayatları boyunca onurlu bir yaşam sürerler ve bu hayattan gitme vakti geldiğinde de onurlu bir şekilde bu dünyaya veda ederler. Çünkü onlar aslan gibi insanlardır. Çünkü onlar üçe beşe meyil etmeyen kimselerdir. Bizler de başımıza her ne gelirse gelsin güzel ahlakımızı asla kaybetmeyelim ve onurlu kimselerden olalım. 


Ne duruma düşersek düşelim yine de onurumuzu kaybetmeyelim ve kendimize olan sevgi ve saygımızdan dolayı asil insan olarak bir hayat yaşamış olalım. Böyle olduğumuz zaman arkamızdan iyi laf eden de, bizi hiç unutmayacak olan kişiler de mutlaka olacaktır. Yeter ki aslan gibi olalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme