Çalışkanlık İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız.

 Çalışkanlık İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız.

 

İnsanoğlu yüzyıllar boyunca çalışarak bilim ve teknolojide ileriye giderek tarım ve hayvancılıkta ileriye giderek bir sürü şey öğrenmiştir. Bugün daha rahat bir yaşam sürülüyorsa bunun sebebi dünya için çalışan ve dünya insanlarına katkı sağlayan çalışkan insanlardır. Tüm dinlerde çalışmanın, çalışkan olmanın ne denli önemli olduğu söylenir. Kuran-u Kerim’in ilk emri de oku der. Çünkü insanoğlu ancak okuyarak merak ederek bir yerlere gelir ve kendine fayda sağlar.

 

 Çalışkan olmak için okumak gerekir, sorumluluk bilinci içinde olmak gerekir, kendine ve başkalarına faydalı olmak gerekir. İnsan dünya için, vatanı için, içinde yaşadığı toplum için, yakın çevresi için çok çalışmalı ve rahat etmelidir. Çalışmadığımız zaman beynimiz de bir süre sonra işlevini kaybetmeye başlar. Aşırı konfor beyni çürütür diye boşa dememiş Sinan Canan Hoca. Aşırı rahat olduğumuz zaman beyin uyuşmaya başlar ve yerimizden bir türlü kalkmak istemeyiz. Tembellik başlar önce. Tembellik de yine kendisini doğurur ve böylece hayattan da zevk almamaya başlarız. Bedenini, ruhunu çalıştırmayan hantallaşır ve kişi yediği gıdalardan bile bir süre sonra zevk almamaya başlar. Çünkü alın teri dökmemiştir, yorulmamıştır. Rahatlık insanı geriye götürür.

 

Oysa azıcık bir zihin yorgunluğu bile kişiye başka yeni fikirler açabilir. İşte bunun için çalışmak ve çalışkan olmak gerekir. Çalışan ve üreten nitelikli bu çalışkan insanlar sevilen ve sayılan kişiler olur. Toplum içinde bu kişilere daha olumlu yaklaşılır. Çalışkanlık kişinin kendisine olan öz saygısıdır aslında. Gelişmiş ülkelere baktığımızda insanlarının çalışkan ve sorumluluk sahibi insanlar olduğunu görebiliriz. Bizler de gelişmiş ülke olmak için çalışmalıyız, üretmeliyiz ve çalışkanlığımız ile tanınmalıyız. Tıpkı Japonya gibi.

1 yorum:

  1. Harika olmuş . Mükemmel bir yazı . Ve çok bilgili güzel bir yazı yazmışsınız . Ellerinize sağlık . Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim .

    YanıtlaSil

Deneme