Haksızlık Karşısında Susmamak Konulu Kompozisyon

 Haksızlık Karşısında Susmamak Konulu Kompozisyon

 

Haksızlık; adalete ve hakka aykırılık, haksız olma durumudur. Bir toplumda her şeyin başı adalettir. Adalet en büyük güzel ahlaktır. Hak edene hakkını verme, liyakata önem verme, çalışan ve alın teri dökene saygı duyma insanı insan yapan erdemlerdendir. Bir ülkede adalet bitmişse ve insanlar adaletsizlik karşısında susmuşsa o ülkenin insanları da çürümeye başlamış demektir. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyerek  yaşattığınız yılanların bir sonraki hedefi siz olursunuz der Aziz Nesin. Gerçekten de bu durum böyledir.

 

 Haksızlık kime ya da neye yapıldıysa bu yapılan haksızlığın her türlüsüne karşı koymalıyız. Haksızlığı yapan sevdiklerimiz dahi olsa buna asla müsaade etmemeliyiz. Hz. Muhammed imkânı olmasına rağmen zulme göz yuman, zulmü engellemeyen kişilerin yanı sıra zulüm karşısında sessiz kalanların bir yönüyle zulme ortak olduğunu vurguladığı biliniyor.  Haksızlık  karşısında konuşmayan dilsiz şeytandır diye boşa dememiş alemlere rahmet olarak gönderilmiş olan  Sevgili Peygamber Efendimiz. Bir kişiye yappılan haksızlık aslında herkese yapılmış haksızlıktır. Hakıslzık karşısında sustuğumuz zaman insanlığımız ölmüş demektir. İnsan haksızlık karşısınad güçlü bir duruş sergilemelidir. Kendi çıkarları zedelense bile bu duruşundan asla taviz vermemelidir. Bu konuda birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için anlayışını benimsemeliyiz. Sustuğunuz haksızlık belki de bir babanın evine, hasta eşine, muhtaç çocuklarına götüreceği ekmeği, sütü, peyniridir. Onun için Hz Ömer’in adaleti gibi bir adaleti benimsemeliyiz  ve haksızlığa dur demeliyiz.

 

 Bugün herhangi bir kişiye karşı yapılan haksızlığa karşı sesimizi çıkarmazsak yarın aynı durum bizim başımıza geldiğinde kimse de bizim yanımızda olmaz. Her koyun kendi bacağından asılır mantığını bir kenara bırakmalıyız. Haksızlık karşısında susmamak kişinin kendine olan saygısını, zalimliğe olan dik duruşunu ve haysiyetini ortaya koyar Bunun için ahlaksızlık karşısında susmamalıyız  ve bizi korkutmaya çalışan zalimlere karşı birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme