Hangi Geleneksel Müzik Aletini Çalmak İsterdiniz? Açıklayarak Yazınız

 Hangi Geleneksel Müzik Aletini Çalmak İsterdiniz? Açıklayarak Yazınız


Geleneksel müzik aletleri şunlardır: Davul, zurna, bağlama, darbuka, keman, kabak kemane, gırnata, gayda, kemençe, cura, dümbek, zil, ruzba, ud, yaylı tambur,  kaval, kanun vbdir.


Geleneksel müzik aletleri denilince akla gelen ilk şey bağlamadır Bağlama Türk müziği çalgılarındandır. Telli çalgılardan olan bağlama yörelere göre ise farklı adlarla tanımlanmaktadır. En yaygın adı ise bağlamadır. 


Ben en çok bağlama çalmak isterdim. Çünkü bağlamanın sesi, tınısı bana güzel duygular yaşatır ve beni mutlu eder. Hem hüzünlenirim, hem mutlu olurum. Bağlama çalmak benim ruhuma iyi gelmektedir. Türkü dinlemeyi ve türkü söylemeyi çok sevdiğim içim ileride kendime bir bağlama alacağım ve onu öğrenip güzel bir şekilde çalacağım. Böylece hem kendimi hem de çevremdeki insanları mutlu edeceğime inanıyorum. Bağlama çalan kişiler toplum içinde sevilip sayılan kimselerdir.


 Bağlama çalmak  bana göre en güzelidir. Çünkü bağlama çalmak bana güzel duygular hissettirecektir. Bağlama çalışarak hem daha sosyal bir insan olurum, kendime olan güvenim gelir, bağlama sayesinde duygularımı da dışarıya yansıtmış olurum, daha ince düşünceli olurum ve evrensel bir dilim olur, gün içindeki stresim azalır. Devamlı bir gelişim içinde olmamı sağlayacağı için bağlama çalmayı çok isterdim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme