Sizi Etkileyen Bir Anınızı Boş Bırakılan Yere Yazınız.

 Sizi Etkileyen Bir Anınızı Boş Bırakılan Yere Yazınız.

 

Yıllar önceydi. Henüz  yedi yaşındaydım. Annemden izin alıp devamlı arkadaşım Buselerin bahçesinde oyun oynamaya gider ve orada saatlerce eğlenirdik. Ama ne eğlenme… Ağaçlara çıkar kiraz toplardık. Ceviz ağacına çıkar taze cevizlerden bir güzel yerdik. Erik ağacına çıkar erik toplardık ve güneşli güzel gün bizi coştururdu ve mutluluktan deli olurduk. Arkadaşım Bir gün Buse’nin ablası Fatma da bizimle ağaca çıkmış hep birlikte kiraz toplamaya başlamıştık.

 

 Buse ve ablası Fatma arasında ağaç sırasındayken kavga oldu. Arkadaşım Buse evin en küçük kızı olduğu için ablasına biraz şımarık konuşmuş ve onu sinirlendirmişti. Elinde kiraz dolu kovayı Fatma Abla’nın kafasına atmış Fatma abla ise ağrıdan ve sinirden deliye dönmüştü. Neyse ki çok fazla bir şey olmamıştı. Kiraz toplama işi bittikten sonra asmadan üzüm toplamaya başlamıştık. Ben üzümleri toplarken Buse’nin babası Kamil amca ”Aslı sakın yerinden kıpırdama kızım” diye yavaşça seslendi. Ben de ne oluyor amca çok korkuyorum demeye başladım. Arkanda yılan var ve sana bakıyor sakın kıpırdama her an saldırıya geçebilir dedi. Ben de korkudan deliye döndüm ve kıpırdamamaya çalıştım. Beni sokarsa öleceğimi ve bir daha annemi, babamı göremeyeceğimi düşündüm. Çok korkuyordum.

 

Kamil Amca yavaşça yılanın yanına yaklaştı ve yılanın  olduğu yere kireç ve  kükürt koydu. Yılanın olduğu yere sarımsaklar koydu ve yılan bu ağır kokulardan uzaklaşarak kaçtı ve böylece hayatım kurtuldu. Buse benim adıma korkmuş ve üzülmüş. ablası da kafası şişmesine rağmen benim için endişelenmişti. Çok şükür ki Kamil amcamın sayesinde hayatım kurtulmuştu ama o günden sonra Buselerin bahçesine bir daha gitmedim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme