Hata Yapmamak İçin Derse Katılmak İstemeyen Bir Arkadaşınız Olduğunu Hayal Ediniz. Arkadaşınızı Derse Katılmak Üzere İkna Edecek Bir Konuşma Hazırlayınız.

 Hata Yapmamak İçin Derse Katılmak İstemeyen Bir Arkadaşınız Olduğunu Hayal Ediniz. Arkadaşınızı Derse Katılmak Üzere İkna Edecek Bir Konuşma Hazırlayınız.


Her insan hata yapabilir ve insan olmanın en doğal hallerinden biri de hata yapmaktır. Çünkü hiçbir insan yaratılışı itibari ile mükemmel değildir ve hata yapmadan duramaz. Önemli olan hatalarından ders almak ve aynı hataları bir daha yapmamaya çalışmaktır.

 

Bizler burada hepimiz aynı sınıfın öğrencileriz, arkadaşız ve hiç birimiz bir diğerimizden daha değerli değiliz. Hepimiz değerliyiz ve hepimiz sevilmeye layık çocuklarız.

 

Sevgili arkadaşım!

Biliyorum derste konuşmakta zorlanıyorsun ve yanlış bir şey ağzımdan çıkar korkusu ile derse hiç katılmıyorsun. Her seferinde tam konuşacak gibi oluyorsun ama geri tüm özgüvenin yerle bir oluyor. Oysa buradaki herkes gibi sen de bir öğrencisin. Diğerleri nasıl duygu ve düşüncelerini dile getirip özgürce konuşabiliyorsa bunu sen de gayet güzel yapailirsin. Çünkü sen çok güzel konuşan, saygılı ve kibar bir arkadaşımızsın.

 

Eğer ki konuştuğunda birileri seninle alay ederse ya da seni küçümserse bu o gülen arkadaşlarımızın kendi ile ilgili sorunudur. Seninle ilgili bir sorun değildir. Çünkü herkesin güldüğü şey kendi algıladığı şeyle ilgilidir. Bunun için utanmana, korkmana asla gerek yok. Senin derste konuşman için elimden geldiği kadar sana destek olurum ve seni saygıyla dinlerim ve bundan da büyük keyif alırım. Yeter ki sen ve biz senin duygularını, düşüncelerini de öğrenelim belki yeni bir şeyler öğreniriz.

 

Derse özgürce konuş ve hata yapmaktan da asla korkma. Hata yaptıkça daha güçlü olacağını ve kendine olan güveninin daha çok artacağını göreceksin ve eski zamanlara göre daha iyi konuştuğunu kendin de anlayacaksın. Sana güveniyorum ve inanıyorum. Yeter ki sen de kendine güven ve inan. Çünkü sen de ben de geleceğin mimarları olacak aydınlarız ve bunun için de hata yapmaktan korkmadan konuşmaya, özgüvenli olmaya devam etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme