Sizce Bilginin, Ahlaki Değerlerin Sunulmasında Öğretmenler Etkili İnsanlar Mıdır?

 Sizce Bilginin, Ahlaki Değerlerin Sunulmasında Öğretmenler Etkili İnsanlar Mıdır?


Geleceğe sağlam adımlarla ilerlemek ve aydın bir kuşak oluşturmak için öğretmenlere büyük sorumluluk düşmektedir. Öğretmen değerlere sahip çıkmalı ve o değerleri öğrencilere aktarmalıdır. Bilginin ve ahlakı değerlerin sunulmasında öğretmen büyük rol oynamaktadır. Bilgiyi en doğru şekilde aktardığı zaman öğrenciler de en doğru olanı öğrenirler ve akademik açıdan kendini geliştirmeye devam ederler. 


Ahlaki değerlerin aktarılmasında ise çocuklar  rol model olarak öğretmenlerini görürler. Dürüst ve güvenilir çocuklar yetiştirmek, cömert ve merhametli çocuklar yetiştirmek, sadakat duygunun ne olduğunu bilmek, tevazu sahibi olmak öğretmenin öğrencilerine aktaracağı ahlaki değerler arasında yer alır. Öğrenciler bu değerleri benimserse yaşamında da uygular. Böylece düzenli bir toplum yapısı ortaya çıkar. Dürüst ve güvenilir insanlar çoğaldığı zaman da ülke gelişir ve daha iyi yerlere gelir. Öğretmen davranışları ile öğrencilere örnek olmalıdır. Yalancı olmamalıdır, sevdi dolu olmalıdır, güvenilir olmalıdır. Kendisi böyle olduğu zaman öğrenciler de onun gibi olmaya başlayacak ve güven ve huzur ortamı olacaktır.


 Geleceğin mimarları olacak kişiler nitelikli öğretmenlerin ellerinden çıkacaktır. Vatanını ve milletini çok seven, sorumluluklarını yerine getiren, ahlaki değerlere sahip olan öğretmenler güzel bir nesil bırakacaktır. Bu da toplumdaki düzeni sağlayacak, toplum gelişmeye ve aydınlanmaya devam edecektir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme