Siz Şairin Yerinde Olsaydınız Dünyada Yaşayan Diğer Çocuklar İçin Neler Dilerdiniz?

 Siz Şairin Yerinde Olsaydınız Dünyada Yaşayan Diğer Çocuklar İçin Neler Dilerdiniz?


Çocuklar dünyanın en güzel çiçekleri, en güzel sevgi tomurcukları, en güzel neşeleri ve eğlenceleridir. Ben şairin yerinde olsaydım dünyada yaşayan diğer çocuklar için şunları dilerdim:


Savaşların olmamasını isterdim. Savaş olduğu zaman çocuklar çok korkuyor ve savaşın travmalarını ne yazık ki üzerinden yıllar geçmiş olsa bile unutmuyorlar. Onun için dünyanın hiçbir yerinde  hiçbir zaman savaş olmamalıdır. Barış, sevgi, saygı, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma daim olmalıdır. Çocuklar arasında beyaz, siyahi diye aşağılıkça bir ayrım yapılmamalıdır. Derimizin ne renk olduğunun hiçbir önemi yoktur. Çünkü bizler çocuğuz ve her çocuk da masum ve pırlantadır. Çocuklara böyle bir ayrımın yapılması bitmelidir. Hiçbir çocuk açlıktan, susuzluktan ölmesin isterdim. Çünkü aç çocukları, susuz çocukları gördüğüm zaman ben de bir çocuk olduğum halde onların bu durumu bana dokunuyor ve kalbim acıyor. 


Bir an önce dünyada çocukların açlık sorunu giderisin isterdim. Her çocuk kendi ülkesinde, kendi bayrağının gölgesinde özgürce marşını okusun isterdim. Her çocuk anne ve babası ile yaşasın, her çocuk mutlu bir ailede büyüsün ve çocukluğunu yaşamış çocuklar olarak büyüsün isterdim.Sevgi her şeyi çözsün isterdim. Her çocuk doya doya sevilsin, her çocuk istediği sağlıklı gıdaları doyasıya yesin isterdim. Çocuklar arasında zengin fakir ayrımı yapılmasın isterdim. Her çocuğun sevdiği oyuncakları olsun, her çocuğun sevdiği kitapları ve arkadaşları olsun isterdim. Her çocuk başarılı ve çok ama çok mutlu olsun isterdim. 


Çocuklar çocukluğunu yaşasın, yetişkin bir insan gibi konuşmasın isterdim. Saf olarak kalsınlar ve masumlukları ömür boyu devam etsin isterdim.  Her çocuk istediği gibi kirlensin, çamurda, toprakta doyasıya oynasın ve anneleri kızmasın isterdim. Her çocuk sağlıklı olsun ve hiç bir çocuk ilaç kullanmadan iyileşsin isterdim. Her çocuğun bisikleti olsun ve dünya çocukları olarak bisiklete binip hep birlikte gökyüzüne çıkmak ve özgürce uçsun isterdim. Hiçbir çocuk yoksul olduğu için utanmasın isterdim. Çünkü yoksulluk utanılacak bir şey değildir. Her çocuk insan olduğu için her çocuk değerli olduğu için sevilsin isterdim ve hep çocuk olarak kalmak isterdim. Yurtta ve dünyada barış olsun, daim olsun isterdim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme