Sizce Renkler Duyguları Etkiler Mi? Düşüncelerinizi Paylaşınız.

 Sizce Renkler Duyguları Etkiler Mi? Düşüncelerinizi Paylaşınız.


Her rengin kendine göre bir anlamı vardır. Her rengin kişide uyandırdığı izlenim farklıdır.  Renklere baktığımız zaman o renkler bizi mutlu ya da mutsuz edebilir. Ya da duygusal bir izlenin bırakabilir, heyecan yaratabilir, kaygı yaratabilir. Çünkü hepimizin geçmişinde renklerle ilgili muhakkak anılar vardır. Sıcak renkler soğuk renklerden farklı duygular uyandırabilir ve parlak renkler sessiz renklerden farklı duygular yaratabilir. Hepsi, rengin psikolojik etkilerinin nasıl kullanıldığına bağlıdır. Mesela kırmızı, sarı ve turuncu sıcak renklerdir.


 Sıcak renkler insanlarda şu duyguları harekete geçirir: Örneğin kırmızı renge baktığım zaman bende aşkı, tutkuyu, heyecanı ve sevgiyi ön plana çıkarmaktadır. Bazen de öfkeli olduğum anlarda öfkeyi harekete geçiren rengim kırmızı renktir. Renkler insanda şu duyguları uyandırır:  Mutluluk, enerji, iyimserlik, vb. gibi. Turuncu renk canlılık ve mutluluk duygusunu ortaya çıkarır ama kırmızı kadar güçlü ve etkileyici olamaz. Yine dikkat çeken ve bende mutluluk uyandıran, içimi aydınlatan bir renktir. Sarı renk ise bana enerji vermektedir. Tıpkı güneşin sarısı ve bana verdiği aydınlık gibi. Sarı renk güneş ışığı, kahkaha ve umut ile ilgilidir. Yeşil bende doğayı çağrıştırır. Yeni başlangıçlar, yeni heyecanlar demektir yeşil renk benim için. Mavi renk bana güven ve sakinlik huzuru verir. Mor renk yaratıcılığımı ortaya çıkarır. Beni sakinleştirir ve bana huzur veriri mor renk.

 

 Beyaz renk bende temiz kalpli olmayı, saflığı uyandırır ve beyaz rengi gördüğüm zaman içimi huzuru kaplar. Siyah renk gücü aynı zamanda kötümserliği de çağrıştırır. Örneğin kırmızı renge baktığım zaman bende aşkı, tutkuyu, heyecanı ve sevgiyi ön plana çıkarmaktadır. Bazen de öfkeli olduğum anlarda öfkeyi harekete geçiren rengim kırmızı renktir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme