Sizce Mutlu Olabilmek İçin Nelere Sahip Olmak Gerekir?

 Sizce Mutlu Olabilmek İçin Nelere Sahip Olmak Gerekir?


Mutlu olmak için kişi ilk önce kendini sevmelidir, kendine güven duymalıdır, kendine olan özsaygısını kaybetmemelidir. Kendini seven, kendine değer veren, kendiyle barışık olan, işi ile meşgul olan ve yaptığı işten de zevk alan insanlar genelde mutlu olmaktadır. Hele hele severek yaptığı işten bir de kazanç sağlıyorsa o kişiden mutlusu yoktur bence. Mutlu olmak için mutluluğu istemek ve mutlu olmaya inanmak gerekir. 


Mutlu olmak için temiz bir kalp gereklidir. Başka insanların yaşamını kıskanmayan, hayata kötümser bakmayan, gününü kişi ile değil işi geçiren insanlar mutlu olur. Mutlu olmak için bize verilmiş olanlara şükretmek gerekir. Mutlu olmak için her sabah güneşin doğuşunu izlemek, çiçekleri, böcekleri izlemek, temiz bir suya ulaşmak, terleyince rahatça duş almak ve tüm bunlara şükretmek mutluluğun esas kaynaklarıdır. Mutlu olmak için bunları yapmak ve bunları gönülden istemek gerekir. Yolda gördüğümüz bakıma muhtaç bir kediyi ya da köpeği sahiplenmektir mutluluk. Yani içimizdeki şefkat ve merhamet duygusuna sahipsek mutluyuz demektir aslında. İyi bir vicdana sahip olmak mutlu olmayı da beraberinde getirmektedir. 


Özgür ve bağımsız bir ülkede yaşıyorsan mutlusundur. Kimseye muhtaç değilsen mutlusundur. İşte bunlara sahip olmak mutlu olmak için bana göre genel geçer güzel şeylerdir. Yeter ki mutluluğu gönülden isteyelim, hayat ile geçinmeyi gönülden isteyelim. Mutlu bir ailede olmak ve aile bireylerine, eşine sadakatlı olmak için mutluluktur aslında. Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içinde olmaktır mutluluk.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme