15 Temmuz Demokrasi Zaferinin Kazanıldığı Gece İle İlgili Duygu ve Düşüncelerinizi Anlatan Yazı

 15 Temmuz Demokrasi Zaferinin Kazanıldığı Gece İle İlgili Duygu ve Düşüncelerinizi Anlatan Bilgilendirici Yazı


15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalmıştı. Akşam evde yemeğimizi yemiş, çayımızı içiyorken son dakika haberleri ile sarsılmıştık. Darbe oluyor, asker darbe yapmış deniliyordu başta. Bu darbe Türk demokrasisini hedef alıyordu. O akşam halk cumhurbaşkanının da talebi ile sokaklara dökülmüş, düşmana fırsat vermemişti. Halkın üzerine bombalar yağdıran, Gazi Meclise bombalar yağdıran, sivil halkı bile görmezden gelen hain darbeciler ülkemizi içten bölmeye çalışıyorlar ve demokrasiye büyük bir darbe vurmaya çalışıyorlardı.


 Bizi yok etmek isteyenlere millet olarak çok güzel bir cevap verdik o gece. Sabaha doğru zafer haberi geldi ve şükürler olsun ki darbe girişimi daha fazla can almadan sonlandırıldı. Çok sayıda şehidimiz ve gazimiz de vardı bu hain darbe akşamında.  Millet birlik, beraberlik ve dayanışma ile birlik içinde olmuş, dünyaya büyük bir vatanseverlik örneği gösterilmiştir o gece. Düşmana göz açtırılmamış, halk sokaklarda beklemiş ve demokrasiye darbe vurulamamıştır.  Kazandığımız gece sevinçten gözyaşlarına boğuldum. Çünkü o gece hepimiz birlik içinde olmuştuk. Vatanımıza sahip çıktığımız için milletimle gurur duymuştum. Aynı zamanda kayıplarımız olduğu için de çok üzülmüştüm. Vatanını seven görevini en iyi yapandır demiş Mustafa Kemal. İşte halkımız da bunun örneğini bir güzel göstermişti. Vatan için canını seve seve veren kadınlarımız, erkeklerimiz, çocuklarımız olmuştu. Onların kaybı beni derinden etkiledi. 


Bizim gibi toplumları, bizim gibi milletleri yıkmanın kolay olmadığını, vatan sevgisi ve iman gücü sayesinde her türlü kötülüğe karşı, bölünmeye karşı her zaman bir olacağımızı dünyaya göstermiştik. Çok şükür ki ülkem bölünmemiş,  darbecilere teslim edilmemişti. Allah ülkeme bir daha böyle günler yaşatmasın inşallah.

1 yorum:

  1. çok bilgilendirici ve öz bir betin teşekkürler

    YanıtlaSil

Deneme