Beden İçin Spor Neyse, Zihin İçin De Okumak Odur. Sözü İle İlgili Kompozisyon

 Beden İçin Spor Neyse, Zihin İçin De Okumak Odur. Sözü İle İlgili Kompozisyon


Beden için spor yapmak önemlidir. Sürekli yiyip içip oturmak sağlığımızı tehlikeye atar. Onun için sporu hayat alışkanlığı haline getirmek gerekir. Zihin için de okumak çok önemlidir. Okumayan, düşünmeyen, okumaktan geri duran insanların zihni bir zaman sonra durmaya başlar. Aşırı konfor zihni çürütür  bunun için konfor alanının dışına çıkmak ve okumak, araştırmak, merak etmek, öğrenmek gerekir.


 Zihnimizin daha aktif olması için, hafızamızın güçlü olması için ve  kelime dağarcığımızın gelişmesi için okumak gerekir. Okumayan insanlar bir süre sonra bildiklerini bile unutmaya başlar ve çeşitli sorunlar ile karşı karşıya kalır. Okumayan insan körelmeye başlar. Dünyadan, gündemden habersiz kalır ve bu da kişinin cahil kalmasına, pasif kalmasına neden olur. Bunun için mutlaka okumayı alışkanlık haline getirmek gerekir. Zihin ancak okuyarak daha çok gelişir. Zihin ancak düşünerek, çeşitli araştırmalar yaparak ve farklı kitaplar inceleyerek güncelliğini korur ve daha sağlam bir beyin ortaya çıkar. 


Bundan dolayı okumayı bırakmamalı, her zaman mutlaka okumaya belirli bir zaman ayrılması gerekir. Empati kurmak için, stresi azaltmak için, yaşlandıkça ortaya çıkan bilişsel gerilemeyi durdurmak için, beyin bağlantılarını geliştirip güçlendirmek için, daha verimli ve daha dolu bir hayat için zihnimizi aktif tutmalı, okuma tutkusunu kaybetmemeliyiz.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme