Seyahat Etmek İle İlgili Kompozisyon

 Seyahat Etmek İle İlgili Kompozisyon


 Aynı yerde kalmak insanı bir süre sonra sıkar ve yeni yerler görme istediği uyandırır. Bunun için de yeni yerler görmeye meraklı olmak ve gezmeyi yani seyahat etmeyi sevmek gerekir. Yeni yerler görmek, gezmek, keşfetmek insana heyecan verir ve insanda ilgi uyandırır. Yolculuğa çıkmadan öce hazırlıkların yapılması gerekir. Aracımızın bakım ve onarımı yapılmalı, araçta rahat gitmemiz için gerekli olan eşyalar hazır hale getirilmelidir. 


Yeni yerlere gitmeden önce o yerler hakkında önceden araştırma yapıp bilgi sahibi olmamız lazımdır. Yoksa oraya gittiğimizde ortada kalırız ve gezeceğimiz yerleri bulmak çok zaman alır ve bu da hem moralimizi bozar hem de gezme isteğimiz kaybolur. Bunun için planlı ve programlı olmak gerekir. Gideceğim yerin tarihi yerleri ve doğal güzellikleri nerede diye internetten bir araştırma yaparım. Gideceğim yere daha önceden gitmiş olan arkadaşlarımdan o yer ile ilgili bilgi alırım. 


Hangi lokantada yemek yenir, hangi eğlence mekanında eğlenir, hangi yerde çay içilir vb. Böylece o yer hakkında bilgi sahibi oluru. Oraya varınca da zevkle gezmeye başlarım ve bu gezme bana tarifsiz bir mutluk katar.  Hem heyecanlı olurum hem de gezdiğim yerlerden büyük keyif alırım. Sevdiklerime anlatacak güzel anılar biriktiririm ve zamanı gelince onu sevdiklerimle paylaşırım. Gezdiğim yerde sevdiklerime oradan küçük hediyelik eşyalar alırım, yöresel yiyeceklerinden, kıyafetlerinden alırım ve hem kendimi hem de sevdiklerimi mutlu etmiş oluruz. 


Gittiğim yerin doğal güzelliklerini doya doya izlerim ve oraların temiz havasını içime çeker. Farklı insanlar, farklı kültürler öğrenmiş olurum. İnsan kendini seviyor ve kendine değer veriyorsa seyahat etmeli, farklı şehirleri  gezmeli ve farklı lezzetleri mutlaka tatmalı, yaşamalıdır. Böylece daha özgüvenli, daha canlı ve daha mutlu oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme