Atatürk’ü Görseydim Ona Neler Söylerdim?

 Atatürk’ü Görseydim Ona Neler Söylerdim?


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu deha komutan Mustafa Kemal ile karşı karşıya kalsaydım önce utanırdım, daha sonra heyecanlanırdım. İlk başta pek laf edemezdim. Daha sonra  ona şunları söylerdim. Daha doğrusu söylemeden hemen koşar ve ona sarılır, sarı saçlarına, mavi gözlerine bakar ve ellerini hemen öperdim. Çünkü içimdeki Ata sevincini hemen belli ederdim ve ona doya doya bakardım.


  Mustafa Kemal’e şunları söylerdim: Nasıl bu kadar çalışkan oldunuz, çok kitap okumak kişiyi gerçekten daha çalışkan ve daha üretken  mi yapar. Vatanımızı kurtardığınız için, vatan için çok çalıştığınız için sizi çok seviyorum ve size ne kadar teşekkür etsem azdır. Ne diyeceğimiz bilmiyorum Paşam. Çok heyecanlıyım derdim, duygulanırdım ve gözümden yaş gelirdi. Daha sonra ona tekrar sarılırdım ve onun  yanaklarından öperdim. Küçükken hayaliniz asker olmakmış ve olup dünyaya meydan okuyan bir lider olmuşsunuz. Bu nasıl bir duygu, bu nasıl bir gurur derdim.


 Atam bana da o güzel sesinizden kitap okur musunuz diye rica ederdim. Onun dizinin dibinden ayrılmazdım. Nasıl ileri görüşlü oldunuz, nasıl bu kadar sabırlı ve disiplinli oldunuz. Sabrınız ve azminiz sayesinde koca bir vatan işgalden kurtuldu. Ülkemize yenilikler getirdiniz ve ülkemizi bayındır hale getirdiniz. Sizi çok seviyorum Paşam. İyi ki bizim liderimiz, bizim Paşamız oldunuz derdim. Seni çok ama çoooook seviyorum derdim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme