Bir Toplumun Mutluluğu Ve Huzuru Sizce Neye Bağlıdır?

 Bir Toplumun  Mutluluğu Ve Huzuru Sizce Neye Bağlıdır?


Bir toplumun huzuru ve mutluluğu güzel ahlaklı ve eğitimli insanlarının oluşuna bağlıdır. Toplumları ayaktan tutan en temel değer güzel ahlaktır. Dürüst ve güvenilir insanların olması, çalışkan ve başarılı insanların çalışıp o toplumu ileriye taşıması, toplum içinde birlik, beraberlik, dayanışma olması, sevgi ve merhamet dolu insanların olması bir toplumun mutlu ve huzurlu olmasını sağlar. Mutlu ve huzurlu olan toplumlarda güzel işler yaparlar. 


Bilim ve fenni kendine rehber edinmiş toplumlar buna güzel ahlakı da ekledikleri zaman daha çok gelişirler ve ilerlerler. Toplumda ahlaki temel çöktüyse, insanlar her tülü kötü alışkanlıklara sahipse o toplumda ne kadar çok insan sayısı olursa olsun hiçbir işe yaramaz. O toplum huzursuz ve kaosun eksik olmadığı bir toplum olur. Bir toplumun huzur ve mutluluğu özgür düşünceye, insan haklarının tam anlamı ile uygulanıp uygulanmadığına da bağlıdır. Eğer ki toplumda adalet yoksa insanlık da yoktur demektir. 


Adalet varsa toplumda huzur ve mutluluk da vardır. Çünkü mağdur olan yoktur ve insana verilen önem fazladır. İçinde yaşadığımız toplumun mutlu ve huzurlu olması için birey olarak herkes üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeli, çalışkan, üretken, ahlaklı olunmalıdır. Tüm bunlar olduğu zaman o toplumun gelişip kalkınması, mutlu ve huzurlu olması da kaçınılmaz olacaktır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme