Cumhuriyet’in 100. Yıl Dönümünün Size Neler Hissettirdikleri Hakkında Kompozisyon Yazınız

 Cumhuriyet’in 100. Yıl Dönümünün Size Neler Hissettirdikleri Hakkında Kompozisyon Yazınız.


Bundan 100 yıl önce ilan edilmiş cumhuriyet. Kafasına koyduğu şeyi başarana kadar kararlılığından vazgeçmeyen Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923 yılında ilan etmiş cumhuriyeti. Yeni bir yönetim sistemi, yeni bir dönem, yeni hayaller, yeni umutlardır cumhuriyet. Saltanat sona ermiş, halkın egemenliği başlamıştır artık. Eğitim ve öğretime verilen önem artmıştır, kadınlara verilen özgürlükler artmış, ana dil ile ilgili yeni çalışmalar yapılmış ve daha çok sayıda inkılaplar gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet’in 100. yılında çok mutluyum. Çünkü özgür ve bağımsız bir ülkede yaşamaktayım. Kimseye boyun eğmiyorum.


 Ana dilimi konuşabiliyorum. Vatan toprakları içinde özgür bir kuş gibi okuluma gidip gelebiliyorum. Sevdiklerimle vakit geçirebiliyorum. Bize bu cumhuriyeti ilan Mustafa Kemal’e minnet duyuyorum. Onu hatırladıkça duygulanıyorum. Onun yaptıklarını ve başardıklarını bildiğim için onunla gurur duyuyorum. Halkın egemenliği ön plana çıktığı için bugün cumhuriyetin 100. yılında demokrasi şöleni yaşanıyor ülkemizde. Bu vatan topraklarını canları ile kanları ile kazanan  vatan kahramanlarına dualar ediyorum.  Çok zorluklar çektiler bizim kahraman Mehmetçiklerimiz. Bu uğurda çok canları yandı. Aç kaldı, susuz kaldı ama yine de vatanı vermedi düşman güçlerine. Bunları hatırladıkça duygulanıyor ve gözlerimden yaşlar akıyor. Akan bu gözyaşlarım sevinç gözyaşı, onur ve gurur gözyaşıdır. Zaferin gözyaşıdır.  Mustafa Kemal'in en büyük vasiyeti akıl ve bilimdir. Bunu cumhuriyet ile birlikte başarmak için çok çalışmalıyız. Emanetlerine sonuna kadar sahip çıkabileceğimin duygusunu içimde yaşıyorum ve heyecanlanıyorum. Yoksulluktan çıkıp bugünlere gelebilmek, binlerce düşmanının var ama sizin birliğiniz, dayanışmanız ve iman gücünüz var. İşte bunları hatırladıkça cumhuriyete daha çok bağlanıyorum ve onu biz gençlerin yaşatabileceğine inanıyorum ve bunun için de çok çalışıyorum.


 Atam’ın bize emanet ettiği cumhuriyet ülkemiz için en ideal yönetim sistemidir. Onun için onu hep koruyacağız ve hep halkın iradesini ön planda tutacağız. Bundan dolayı da mutluyum, gururluyum. Duyguluyum, coşkuluyum. 100. yılın kutlu olsun Cumhuriyet. Hoş geldin yeni yaşına. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve benim milletimin kahraman evlatları ruhlarınız şad olsun. Emanetinizi sonsuza kadar yaşatmak bizim vazifemizdir. Yerinizde rahat uyuyun!

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme