Gelecek Nesillere Önemli Bir Mesaj Bırakmak İsteseydiniz Bu Mesajlar Neler Olurdu?

 Gelecek Nesillere Önemli Bir Mesaj Bırakmak İsteseydiniz Bu Mesajlar Neler Olurdu?


Gelecek nesillerin iyi yetişmesi için önce aileleri tarafından güzel ahlaklı yetiştirilmesi gerekir. Yalan söylemeyen, sorumluluklarını yerine getiren, adaletten ayrılmayan, insan haklarına önem veren nesiller yetiştirmek en büyük görevimiz olmalıdır. Gelecek nesillere bir mesaj bırakmak isteseydim şunları yazardım: Aklı ve bilimi rehber edinmeleri ve bilim, fen yolundan ayrılmamaları gerektiğini söylerdim. Bunun için de çok çalışıp, üretken ve başarılı yetişkinler olmasını isterdim. Vatanına ve milletine bağlı, vatanı ve milletinin her alanda gelişmesi için elinden gelen fedakarlıkları yerine getiren nesiller isterdim. Sözde değil uygulamada vatansever olmaları gerektiğini söylerdim. İnsana, insan olduğu değer veren bir nesil olmalarını isterdim.


Gelenek ve göreneklerine bağlı, kültürel zenginliğine sahip çıkan ve milli benliğini kaybetmeyen gençler olurlarsa onları kimse yıkamaz. Onun için akıllı olmaları gerektiği, sorgulayıcı bireyler olmaları gerektiğini mesaj olarak bırakırdım. Empati kurma becerisine sahip , içinde canlı sevgisi taşıyan insanlar olmalarını isterdim. Bilimi insanlığın faydasına kullanmalarını isterdim. Ülkelerini her alanda geliştirmek için çok çalışmalarını,  sürekli ithal yerine ihracatın artırılması gerektiğini bunun için de yeni fikirler üreterek yeni işler ortaya çıkarmalarını isterdim. 


Başka milletleri yaşam tarzı olarak değil de bilim ve fen olarak örnek almalarını isterdim. Bencil bireyler olmamaları, sosyal bireyler olmaları, aile kurumunun devam etmesini ve aileye verilen önemin artmasını isterdim. Adalet, eşitlik, hak, hukuk gibi kavramları içselleştirmeleri gerektiğini söylerdim. Adaletli, insan haklarına saygılı, alçakgönüllü, kendini bilen, özünü kaybetmeyen insanlar olarak kalmalarını isterdim. Haksızlık karşısında hiçbir zaman susmamaları gerektiğini söylerdim.  Ana diline sahip çıkmaları gerektiğini ve yabancı sözcükleri günlük yaşamlarında kullanmamalarını söylerdim vb.

1 yorum:

  1. Eğer bu benim arkadaşım mesajı önemli gönderdiyse ve ben onu bırakmak isteseydim o üzgün olurdu

    YanıtlaSil

Deneme