Şerife Bacı’nın Yaptığı Fedakarlık Sizi Nasıl Etkiledi?

 Şerife Bacı’nın Yaptığı Fedakarlık Sizi Nasıl Etkiledi?


Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanlarından biri de Şerife Bacı’dır. Şerife Bacı bir kadın olarak çok büyük zorlukların üstesinden gelmiştir ve vatan düşmana verilmesin diye soğuktan donma pahasına da olsa, canından olma pahasına da olsa silahların gelmesini sağlamış ve düşmana aman dememiştir. Koca yürekli, asil ve kahraman bir vatan kadınıdır. Onun ülkesi için bu kadar fedakarlık yapması beni derinden sarstı ve çok duygulandırdı. Şerife Bacı’nın hikayesini okuduğumda gözlerim yaşla doldu.

 

 Onun bu fedakarlığı  hem çok hem duygulandırdı, hem de çok  onurlandırdı. Çünkü böyle bir ecdadın torunu almak beni mutlu etti. Bana düşen de onların izinden gitmek ve vatanı daha iyi yerlere getirmektir. Kastamonulu kadınları vatan için mücadeleye çağıran Latife Hanım’a beni de lütfen al mücadeleye diyen kahraman yürekli kadındır Şerife Anamız. Şerife Bacı küçücük bebeğini sırtına bağlayarak , öküzleri ile cepheye silah taşımıştır. O zorlu günlerde ölümü dahi göze alan bu kadının yaptığı fedakarlığı her yürek kolay kolay yapamaz. Oysa biz yeni nesil gençler en ufak bir zorlukta hemen ailemize surat asıyoruz, ders çalışmak istemiyoruz, Yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda şımarık davranışlar yapıyoruz.

 

Kolay değil bir Şerife Ana olmak. Yolculuk sırasında onca zorluk çekmesine rağmen pes etmemiş, azimli olmuştur Şerife Ana. İşte böyle kadın kahramanların olması bizi daha da güçlendirmeli ve vatan için daha çok çalışmalı, daha üretken bireyler olmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme