Sevgi İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız.

 Sevgi İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız.


İnsanın dünyada gereksinim duyacağı en önemli ihtiyaçlardan biri de sevgidir. Sevgi olmadığı zaman insan susuz ve çorak toprak gibi kalır. İçine kapanık, kendini sevmesini bilmeyen, çevresindekileri sevmeyi bilmeyen kişi olur. Çünkü o insanı seven olmamıştır. Sevginin ne olduğunu bilmeyen de bunu kimseye yansıtamaz. Sevgi her şeyden önce alın teridir, emektir. Sevgi yardımlaşma, dayanışma ve birlik olmadır. Ben değil biz anlayışı içinde hareket etmektir. Sevgi ve şefkat eli değmeyen şey her ne olursa olsun beş para etmez. İsterseniz dünyanın en zeki insanı olun sevgi ve şefkat eli değmeyen zeka ve eğitim bile  işe yaramaz.

 

 Onun için insanın olduğu yerde sevgi olmalıdır. Sevgi olduğu zaman insan değer kazanır. Bunun için her şeyi sevmek gerekir. İnsanları, hayvanları, ağaçları, çiçekleri kısaca her şeyi sevmek ve her şeye sevgi ile ilgi ile yaklaşmak gerekir. Sevgi olduğu zaman dünya daha güzel ve yaşanılır bir yere dönüşür. Sevgi olduğu zaman küslük olmaz, kin olmaz, ön yargı olmaz. Sevgi her türlü kötülüğü tepetaklak eder. Bunun için sevmeliyiz birbirimizi, incitmemeliyiz kalpleri ve beslememeliyiz kimseye kötü niyet. 


Çünkü sevginin olduğu yerde sevgi çiçekleri açar ve o çiçekler de dünyaya yön veriri ve dünyanın daha güzel yer olmasını sağlar. Algernon’a Çiçekler adlı okuduğum bir kitapta sevgi ile ilgili şöyle diyordu: Sevgi alma ve sevgi verme yeteneğinden yoksun olan zeka, zihinsel ve ahlaki çöküşe, nevroza ve muhtemelen psikoza bile yol açar. Ve ben merkezci bir amaca odaklanan ve insan ilişkilerini dışlayan bir beynin, sadece şiddete ve acıya neden olacağını da unutmamalıyız.”

 

Görüldüğü gibi sevgiden yoksun olan insanlar acımasız olabiliyorlar ve daha kötü bir insan olabiliyorlar. Bundan dolayı sevgi ile yetiştirmeliyiz çocuklarımızı, sevgimizi yaymalıyız her yere ve sevgi ile birlik, beraberlik, dayanışma yolunu açmalıyız. Çünkü sevginin önünde aşılamayacak engelle aşılır ve insan gerçek anlamda insan olmuş olur.

1 yorum:

Deneme