Vatanseverliğin Sizin İçin Ne Anlama Geldiğini Arkadaşlarınızla Paylaşınız.

 Vatanseverliğin Sizin İçin  Ne Anlama Geldiğini Arkadaşlarınızla Paylaşınız.


Vatanseverlik, vatanını her ne pahasına olursa olsun sevmek, onu yüceltmek ve geliştirmek demektir. Vatanseverlik vatanın için önce kendi bireysel sorumluluklarımı yerine getirmem daha sonra da büyüdüğüm zaman toplumsal sorumluluklarımı yerine getirmektir. Vatanımın askerine, polisine, jandarmasına saygılı olmak ve onlara minnet duymak demektir.


Vatanseverlik vatan için yorulmadan çalışmak, bilim ve ilim yolundan gitmektir. Ülkeme ve coğrafyama duyduğum sevgi ve bağlılıktır vatanseverlik. Zor zamanlarda ülkemin yanında olmak ve ülkemi terk etmemektir. İyi günde kötü günde ülkemin yanında olmak demektir. Ödevlerimi yapmak, derslerime çok çalışmak, aile büyüklerime saygılı olmak, kahraman vatan şehitlerinin mezarını ziyaret etmek ve onları daima hatırlamaktır vatanseverlik. Büyük önder Mustafa Kemal vatanseverlik ile ilgili şu sözü önemlidir ve bu sözleri  benim için de geçerlidir:


"Vatan imar istiyor, zenginlik ve refah istiyor, bilim ve ustalık, yüksek uygarlık, hür düşünce ve hür yaşayış istiyor. “Türklerin vatan sevgisi ile dolu göğüsleri, düşmanların melun ihtiraslarına karşı daima bir duvar gibi yükselecektir.”


Bunlardan dolayı vatanımızı çok sevmeliyiz. Bilim ve teknolojide ülkemizi iyi yerlere getirmeliyiz ve her şeyden önve doğru, dürüst, güvenilir ve ahlaklı bireyler olmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme