“Hayat Eskidikçe Yamaladığımız Bir Türlü Üzerimizden Çıkaramadığımız Bir Elbisedir" Sözünü Açıklayınız.

 “Hayat Eskidikçe Yamaladığımız Bir Türlü Üzerimizden Çıkaramadığımız Bir Elbisedir" Sözünü Açıklayınız.


Hayat eskidikçe yamaladığımız, bir türlü üzerimizden çıkaramadığımız elbisedir. İnsanoğlu bu dünyada başına ne gelirse gelsin yaşamayı ister. Çünkü insan hayattan vazgeçemez ve hayatta yaşadığı sürece iyi ya da kötü anılar yaşar. Bazen çok güzel mutlu anlarımız olur, her şey yerli yerinde gider. Bazen de akla hayale gelmeyecek anılarımız olur. En sevdiklerimizi kaybedebiliriz, en yakınlarımızı kaybedebiliriz ama yine de hayat devam ediyor der ve yaşamaya devam ederiz. Çünkü her insan için yaşam ona verilmiş büyük bir armağandır.


 Elbette hayattan bıktığımız zamanlar olur, yaşadığımız zorluklar bizi üzer, kırar, döker ama yine de yaşamalıyım deriz. Çünkü yaşamda umut vardır, yaşamda yeniden diriliş vardır, heyecan vardır, coşku vardır ve bu duyguların hepsi de sadece ve sadece insanoğlu için geçerlidir. Varlıklı bir halden varlıksız bir hale düşeriz. Yoksulken  zengin oluruz. İnişler çıkışlar yaşayabiliriz ama yine de yaşam güzel, nefes almak güzel deriz. Havayı, toprağı koklamak, denizleri, gölleri seyretmek mutlu kılar insanı ve insan her ne olursa olsun yaşamdan vazgeçmez.


 Çünkü onu yaşama bağlayan umutları vardır, hayalleri vardır. Yaşamak  her ne olursa olsun güzeldir. Eksiklerimiz olacaktır ve onu düzeltmek, onu iyileştirmek yine bize düşecektir. Acılarımız olacak onu iyileştirmek zaman alacaktır. İnsanoğlu her şeye alışır ama yaşamdan vazgeçmeyi kolay kolay düşünmez. Çünkü yaşam nefes almadır, nefes vermedir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme