Hayatın Anlamı İle İlgili Kompozisyon

 Hayatın Anlamı İle İlgili Kompozisyon

 

İnsan olarak dünyaya gelerek başlar hayatın zorlukları. Çünkü insanoğlu dünyaya geldiğinde bakıma muhtaçtır. Temel gereksinimlerinin ve sosyal gereksinimlerinin gerçekleşebilmesi için başka bir insana anne, babaya yani  aileye ihtiyacı vardır. Çünkü aile insanı topluma katan, onun birey olmasına fayda sağlayan en önemli kurumdur.

 

Hayatın anlamı nedir diye bakacak olursak ise şunları söyleyebiliriz. Bazı günler oturup düşündüğümüzde özellikle de mutsuz günlerimizde hayat bize anlamsız gelebilir, boş gelebilir ve hayattan zevk almayabiliriz. Çünkü canımızı sıkan kötü anılarımız olabilir. Mutlu olduğumuz anda ise hayat bize mutluluk katar. Hayatın anlamı genel olarak ne diyecek şunları yazabiliriz. Zengin olma isteği, kimseye muhtaç olmama isteği, başka insanlar ile rekabet etmek, kendinizi ve ailenizi korumak ve onları koşulsuz sevmek,  herhangi bir ser ortaya çıkarmak, sizi yaralayanlara başarınız ile cevap vermek, sorgulamak,  hayatın anlamının ne olduğunu araştırmak ve kendince cevaplar oluşturmak, aşık olmak, sevmek, sevilmek, ait olmak, güvende hissetmek, dürüst ve güvenilir olmak, yardıma muhtaç insanlara yardım etmektir.

 

Ayrıca hayatın anlamı; merhametli olmak, empati kurmak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde güzel bir yaşam yaşamak, adaletli olmak, haksızlık karşısında susmamak, her zaman emin insan olmak, başkaları ve doğa ile barış ve huzur içinde yaşamak, yeri geldiğinde risk alabilmek ve başarısızlığa uğradığında pes etmemek, kendini meşgul edecek ve zevk alacak bir işte çalışmak, inancın doğrultusunda yaşamak, güzel amelle işlemek, can yakmamak, iftira atmamak, ah almamak, dedikodudan uzak durmak, bir insanın dünyaya bakış açısını değiştirmek,  bir çocuğu mutlu edebilmek, bir yaşlı ile konuşup dertleşmek, birinin hatalarından ders çıkarmak, anne olmak, baba olmak, dede olmak, büyük anne olmak, fedakar olmak, sevdiklerin için her türlü zorluğa göğüs germek, özgür olmak,  işbirliği içinde çalışmak ve mutluluğu paylaşmak vb gibi daha birçok şey hayatın anlamıdır. Hayatın anlamı kişiye göre değişir ve koşullar değiştikçe görüşler de zamanla değişebilir.

 

Bana göre hayatın anlamı ise şudur: Beni meşgul ve mutlu edecek bir işimin olması ve onunla meşgul olmam, mutlu bir yuvamın olması, kimseye kötülük etmemek, kimsenin hakkını yememek, sosyal ilişkiler kurabileceğim arkadaşlarım ve çevrem olması,  yeri geldiğinde mutlu yeri geldiğinde mutsuz bir şekilde hayatın getireceği her türlü şeyi kabul edebilmek ve yine de yaşama dört elle tutunabilmektir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme