Vatan Sevgisi İle İlgili Hikaye Örneği (2)

 Vatan Sevgisi İle İlgili Hikaye Yazınız.


 Yıllar önceydi. Bugün okula gidecektim. Atanmış bir Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak okulda ilk gün dersime başlayacaktım ama aklıma yıllar öncesi geldi ve bir anda oturdum ve dalıp gittim. Annemi, babamı hatırladım, çocukluğumu hatırladım. Bir sabah kalktığımda annem erkenden kalkmış, mutfağa yönelmiş ve çayı demlemişti. Bugün 10 Kasım olduğu için annem çok üzgündü. 


Mustafa Kemal Atatürk vefat ettiği için ona olan sevgimiz ve özlemimiz her 10 Kasım’da artıyor ve ailece üzülüyorduk. Annem dedi ki: Bak Ahmet Atamız bizim vatanımız için ne çileler çekti , kimse ona inanmazken o büyük bir vatan kurdu ve düşmana vermedi bu vatanı diyerek ağlamaya başladı. Sana düşen de bu vatanı çok sevmek ve çok çalışmak dedi. Babam da bana dönerek: Bu vatan için nice şehitlerin kanları aktı,  Mehmet Akif boşa dememiş: “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı” diyerek İstiklal Marşı’ndan bir dize söyledi ve hepimiz duygulandık ve babama şunu dedim: Merak etme baba ben büyüyünce iyi bir öğretmen olacağım ve öğrencilerime önce vatan sevgisini aşılayacağım dedim. 


Onlar da güldü ve mutlu oldular. Şu anda babam ve annem hayatta yok. Bir trafik kazasında ikisini kaybettim ama onlara yakışır bir evlat olmaya çalıştım hayatım boyunca. Benim öğretmen olduğumu göremediler ama yalnız değilim. Çünkü benim ailem öğrencilerim olacak ve onlar birlikte vatan için çok çalışacağız diyerek yola koyuldum. Okula vardım. Pırıl pırıl öğrenciler vardı karşımda. Gözleri parlayan sevgiye ve ilgiye muhtaç olan muhteşem çocuklar... Hepsi ile tek tek tanıştım ve zaman içinde hepsini çok iyi tanıdım ve çok sevdim. Ben onlara vatan sevgisini anlattım ve davranışlarımla örnek oldum. Onlar da kendine düşen sorumlulukları yerine getirdi ve beni utandırmadılar. Hepsi de başarılı ve çalışkan oldular. Onları daha sonra Anıtkabir’e götürdüm ve Atalarına olan sevgilerini orada da belli ettiler. Çanakkale'ye götürdüm ve oradaki şehit mezarlarını gezdirdim ve nasıl bir ecdadın çocukları olduğunu onlara hissettirdim zannımca. Gidecek yerlerimiz henüz bitmedi ama devam edecek.


Gezilerden sonra okulumuza döndük. Çocuklarım vatanlarının daha çok gelişmesi için derslerine çok çalıştılar ve iyi notlar aldılar. Yıl sonunda baktım ki masalarda ve sıralarda tek bir çizik yok, sınıflarını temiz tuttular, okulu temiz tuttular ve sorumluluk sahibi çocuklar oldular. Çünkü vatanını seven okul eşyalarını da korurdu, ödevlerini de yapardı.... Onların her birinin vatansever bir çocuk olması için hayatımın sonuna kadar mücadeleme devam edeceğim. Çünkü vatansever olurlarsa bu vatan kolay yıkılmaz ve daha da güçlenir, gelişir ve dünyanın en gelişmiş ülkesi oluruz. Dünyanın en vatansever milleti oluruz inşallah.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme