Merhamet ve Sevgi İle İlgili Bilgilendirici Bir Metin Yazınız.

 

Merhamet ve Sevgi İle İlgili Bilgilendirici Bir Metin Yazınız.


Merhamet ve sevginin olduğu yerde vicdan vardır, insanlık vardır, birlik, beraberlik ve dayanışma vardır, hoşgörü vardır. İnsana yakışan en önemli erdemlerden biri merhamet bir diğeri de sevgidir. Yüce Allah’ın yarattığı her canlıya merhamet ile muamele etmek insanı daha olgun ve daha iyi bir insan yapar. Kötülükler yerini merhamet sayesinde iyiliğe bırakır. İçinde merhamet ve sevgi duygusu olmayan insandan korkmak gerekir. Çünkü böyle insanlar bencil davranır ve kendilerinden başka kimseyi düşünmezler.


Acımasız oldukları için böyle insanlardan fazla medet ummamak gerekir. Bu tip insanların da iyi olması için onların önce kendilerini değiştirmeye ihtiyacı vardır.  Merhamet ve sevginin odluğu dünyada savaşlar yok olur yerini barışa bırakır. Kötülükler yok olur yerini kardeşliğe bırakır ve yaşayan insanlık olur. Çocuklarımıza küçük yaşta merhamet duygusunu öğretmeliyiz, sevmeyi, sevilmeyi öğretmeliyiz.


Rahmetli Doğan Cüceloğlu’nun çok güzel bir sözü vardır: “ Mükemmel değil, merhametli çocuklar yetiştirin. Karıncaları ezmeyen, ağaç dallarını kırmayan, çiçekleri ezip geçmeyen, sevgiyi hissetmeyi ve hissettirmeyi bilen çocuklar. İşte böyle olduğu zaman dünyamız daha güzel bir dünya olacak, iyilik dünyanın hakimi olacak, sevgi dünyanın gölgesi olacak ve dünyayı sevgi ve merhamet kurtaracaktır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme