“Sadece Şefkat iyileştiricidir. Çünkü İnsanın İçindeki Tüm Hastalıklar Sevginin Eksikliğinden Kaynaklanır. “ Sözü İle Kompozisyon

 

“Sadece Şefkat iyileştiricidir. Çünkü İnsanın İçindeki Tüm Hastalıklar Sevginin Eksikliğinden Kaynaklanır. “ Sözü İle Kompozisyon

 

Şefkat ve merhametin olduğu yerde, affetmenin olduğu yerde, koşulsuz sevmenin olduğu yerde kişi kendini güvende hisseder ve hayatta daha az yanlış yapmayı öğrenir, daha çok sevmeyi, saygı duymayı öğrenir. Sevgi eksikliği yaşayan, hayatında hiç aile sevgisi olmayan insanlara baktığınız zaman onların hep bir arayış içinde olduğunu görürsünüz. Sevgiyi alamadıkları için başkalarına da sevgi gösteremezler. Oysa şefkat insan ruhuna şifa gibi gelir. Çünkü insanın içindeki tüm hastalıklar sevginin eksikliğinden kaynaklanır. İşte burada da aileye büyük önem düşer.

 

 Anne ve babalar çocuk dünyaya getirmeden önce o çocuğa iyi bir anne, baba olabilecek miyim, ona sevgimi verebilecek miyim diye düşünerek çocuk dünyaya getirmelidir. Sevmeyeceğiniz, saygı göstermeyeceğiniz, bakmayacağınız çocuğu dünyaya getirip bir de onun psikolojisi ile oynamak bana göre bir cinayettir. Çünkü tüm çocuklar sevgiye ihtiyaç duyar. Sevgiye doymuş çocukları gözlemlediğimde kendine güvenen çocukları görüyorum. Bu çocuklar hem kendilerine güveniyorlar, hem sevmeyi öğreniyorlar hem de seviliyorlar ama kimseden sevgi dilenmiyorlar, kimse için aşırı fedakarlıklara girip kendi kişiliklerini ezdirmiyorlar. Çünkü o çocuğa sevgi zamanında verilmiştir. Oysa sevgiyi alamayan çocuklar hep birilerinin gözüne girme peşinde koşuyorlar, kendilerine çok az bir sevgi gösterisi sunanlara hemen inanıp daha sonrada hayal kırıklığı yaşıyorlar.

 

 Bu hayal kırıklığının olmaması için önce aile çocuğuna şefkat göstermeli, onu sevmeli ve korumalıdır. Hastalıkların asıl nedeni sevgisizliktir, ilgisizlik ve  sevgiye olan susuzluktur. Sevgisizlik insanı hem bedenen kötü etkiler hem de ruhen. Sevgi ile ilgili şu söz çok anlamlıdır: “Sevgi ektiğimiz yerde mutluluk büyür.” der Shakespeare. Gerçekten de öyledir sevgi olduğu zaman mutluluk olur, huzur olur ve hastalıklar da yok olmaya başlar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme