Özgüvenli Olmak İçin Neler Yapılmalıdır Konulu Konuşma

 

Özgüvenli Olmak İçin Neler Yapılmalıdır Konulu Konuşma

 

Her insan bir yetenekle doğmuştur ve her insanın kendine göre hayalleri, yetenekleri vardır. Yeter ki insanlar kendilerini keşfetsinler ve kendilerine güvensinler. Bir insanın dayanak noktası özgüvendir. İnsan özgüvenli olduğu zaman içindeki mücevheri de ortaya çıkarmaya başlar. Hayatınızın hikayesini yazarken, kalemi başkasının tutmasına izin vermeyin.” der Harley Davidson. İşte bunun için özgüvenli bireyler olmalıyız.

 

Sevgili Öğretmenim, değerli arkadaşlarım,

Özgüvenli olmak için kişi ilk olarak kendine güvenmeli, kendini sevmeli, bir şeyi başarmak için elinden gelen özveriyi göstermelidir. Birey, kendini devamlı eleştiren insanlara karşı kanıtlama ihtiyacı duymamalıdır. Bizi eleştiren insanlar üzerinden kendimizi değerlendirmemeliyiz, kendi gözümüzden kendimiz sevmeyi bilmeli ve kendimize güvenmeliyiz. Bizi seven, bize değer veren, bize katkı sağlayan ve bizi motive eden insanların  sözlerine önem vermeliyiz. Birey kendine küçük hedefler koymalı ve bu hedefleri gerçekleştirmek için hemen yola koyulmalıdır. Bir anda her şeyin hemen başarılmayacağını bilmeli adım adım ilerlemeye devam etmelidir.

 

Kişi kendi ile ilgili  değiştirmek istediği olumsuz bir özelliği varsa bunu hemen değiştirmek için işe başlamalıdır ve bunu zamana bırakmamalıdır. Hazır olmayı beklememeli, harekete geçmeye çalışmalıdır. Çok düşünüp, plan yapılırsa kişinin cesareti kırılabilir ve motivasyonu düşebilir bunun hemen harekete geçilmelidir.  Elinden geleni yaptığın fakat yine de eksik ve kusurlu olduğunu düşündüğün anlarda bunları yakınlarından saklamaya çalışma. Zayıf tarafların senin de bir insan olduğunu gösterir. Çünkü hiç birimiz kusursuz olamayız.

 

Sevgili Öğretmenim,

Kendimizi eksiklerimiz ile kabul etmeli ve bunun için de üzülmemeliyiz. Birey kendini başka insanlarla kıyaslamamalıdır. Kendimizi kıyaslayacağımız biri varsa o kişi yine kendimiz olmalıyız. İnsanların senin her adımını izlediğini, yaptığın hataları aklında tuttuğunu zannetme. Kimse seni sandığın kadar önemsemez ve bu da seni özgür kılar. Kişi tüm bunları yaptığı zaman kendine güvenmeye başlar ve daha özgüvenli bir insan olur. Anlatacaklarım ve araştırdıklarım bunlardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim öğretmenim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme