Taşı Delen Suyun Gücü Değil, Damlaların Sürekliliğidir Sözü İle İlgili Kompozisyon

 

Taşı Delen Suyun Gücü Değil, Damlaların  Sürekliliğidir Sözü İle İlgili Kompozisyon

 

Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir. Bir anda hızla akan su taşı delmez. Yavaş yavaş aktığında taş delinmeye başlar. Bu atasözümüzde de anlatılmak istenen ve verilmek istenen mesaj şudur: Başarılı olmak, hedefine ulaşmak isteyen kişi başaracağına öncelikle kendisi inanmalıdır. Sonraki aşamada kararlılık, azim ve sabırla çalıştığında amaçlarını er geç hedefine ulaştıracaktır.

 

 Yeter ki kişi yılmadan, pes etmeden düzenli bir şekilde çalışmaya devam etsin. İnsan yaşamında her zaman planlı ve programlı olmalıdır. Amaçlarımıza ulaşmak için kısa bir zaman yetmez. Uzun vadeli planlar yapmalıyız ve her gün çalışmalıyız. Amaçlarımıza adım adım gitmeliyiz. Plansız ve programsız çalışırsak verimli sonuçlar almayız. Mesela son bir gün kala Fen Bilgisi sınavımız var diyelim ve birçok da yerden sorumlu olduğumuzu bilelim. Son bir gün kala koca bir kitabı ezberlemek, anlamak zor olacaktır. Çalıştığımız bilgiler sadece yüzeysel kalacaktır.

 

Oysa her gün planlı ve programlı çalışmış olsaydık, çalışacağımız kitaptaki konuları  bölümlere ayırsaydık son gün de sadece tekrar etseydik daha başarılı olurduk. Sadece son gün çalışmak başarı getirmeyecektir. Bunun için planlı olmalı, gayret göstermeli ve amaçlarımız ulaşmak için az da her gün çalışmaya devam etmeliyiz. Yani istikrarlı olmalıyız, sabırlı olmalıyız ve başladığımız işi sonuna kadar götürmek için var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme