Bir Sporcunun Nasıl Beslenmesi Gerektiği Hakkında Güvenilir Kaynaklardan Araştırma Yapınız

 

Bir Sporcunun Nasıl Beslenmesi Gerektiği Hakkında Güvenilir Kaynaklardan Araştırma Yapınız


Tek bir beslenme programı herkes için doğru değildir. He sporcu yaktığı enerjiye göre kalori alımını sağlamalıdır.  Karbonhidratlar, proteinler  ve yağların yeterli ve dengeli bir şekilde alınması gerekir. Sporcuların  spor esnasında kendilerini iyi ve güçlü hissetmeleri için antrenmanlarına başlamadan önceden yeterli bir şekilde karbonhidrat almaları gerekir. Çünkü karbonhidratlar vücudumuzun enerji kaynağıdır. Spora gitmeden önce doğru karbonhidrat alınırsa sporcunun yeterli enerjisi olacak ve bu da performansına olumlu yönde etki edecektir. 


Bu sayede sporcunun kas gelişimi de daha iyi olur. Sporcunun kas gelişiminin iyi olması için basit karbonhidratlardan kaçınması gerekir. Daha çok sağlıklı karbonhidratları tercih etmelidir. Basit karbonhidratalar işlenmiş gıdalar, paketlenmiş gıdalar, gazlı içecekler,  hamur işleri vb yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Vitamin ve mineral değeri yüksek olan karbonhidratlar tüketilmelidir. Baklagiller, sebzeler, kuru yemişler tahıllar, meyveler sağlıklı karbonhidratlardır ve sporcuların da bunlardan tüketmesi gerekir. 


Yeterli miktarda protein tüketilmelidir özellikle hayvansal proteinler sporcunun kas gelişimi açısından daha fayda sağlar. Vücudun enerji deposu olan sağlıklı yağlar tüketilmelidir. Zeytinyağı, doğal tereyağı gibi. Trans yağlardan yani işlem görmüş yağlardan uzak durulmalıdır. Örneğin; margarin gibi. Tüm bunlar yapıldığı zaman sporcu hem daha sağlıklı olur ve hem de daha başarılı olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme