Oyun Parkında Tek Başınıza ve Arkadaşlarınızla Oynarken Neler Hissediyorsunuz? Arkadaşlarınızla Konuşunuz.

 

Oyun Parkında Tek Başınıza ve Arkadaşlarınızla Oynarken Neler Hissediyorsunuz? Arkadaşlarınızla Konuşunuz.


Oyun parkında tek başına oynamak başta güzel gibi geliyor ama bir zaman sonra tek başına orada oynamak beni sıkıyor. Çünkü konuşacağı, iletişim kuracağın bir arkadaşa ihtiyaç duyuyorsun. Oyun parkında oynadığımız oyun alanlarında tek başına olmak mutlu etmiyor. Çünkü cansız nesneler ile tek başına oynamak zevk vermez.

 

Bir arkadaşım ya da daha çok arkadaşımla oynadığım zaman hem heyecanlı oluyoruz, hem yarış halinde oluyoruz hem de birlikte, eğlenip birlikte gülüyoruz. Birlikte zevk alarak oynama sevincimizi ikiye katlıyor. Bu da arkadaşlık ilişkilerimizi daha güçlü kılıyor ve güzel bir oyun oynama hissi oluyor. Bunun için arkadaşlarımla oyun parkına gitmeyi  ve onlarla vakit geçirmeyi daha çok isterim.


 İnsan sosyal bir varlık olduğu için yalnız olmayı pek sevmez. Tamam bazı zamanlar tek olmak istediğimiz zamanlar vardır. Mesela konuşacak halimiz kalmadığı zaman, yorgun olduğumuz zaman tek olmak isteriz. Oyun olduğu zaman kimsenin tek oynamak isteyeceğini düşünmüyorum. Çünkü tek olmak sıkıcı olmak, asosyal olmaktır. Oysa birlikte gülmek, duygulanmak, farkında olmak, birlikte koşmak, birlikte yürümek güzelidir.


*Arkadaşlarımla konuşmaya başlamadan önce söylemek istediklerimi her zaman zihnimde tasarlayamaz bzaen gelişigüzel konuşurum. Keşke tasarlasam daha güzel olur bence.

*Konu dışına çıkmadan konuşurum ama bazen çıktığım da oluyor.

Konuşmamda beden dilini etkili bir şekilde kullanırım.

*Arkadaşımla göz teması kurarım. Çünkü göz teması kurmak karşındaki kişiyi değerli görmektir. Mesela arkadaşım da benimle göz teması kurmazsa kendimi değersiz hissederim. Onun için göz teması önemlidir.

*İşitilebilir bir ses tonu ile konuşurum .

*Konuşma esnasında anlamını yeni öğrendiğim kelimeleri kullanmayı çok severim. Çünkü arkadaşım da o kelimenin anlamını merak eder ve o kelimeyi o da öğrenmiş olur.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme