Geçim Derdi İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız

 

Geçim Derdi İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız


Dürüst ve onurlu insanlar, evine helalinden ekmek götürme peşinde olan insanlar geçim derdinde olanlardır. Yan gelip yatanlar, adamını bulup işini hallettirenler yani Ankara’da dayısı olanlar ise geçim derdi olan insanların üzerinden geçinen ve onurlu kimselerin hakkını yiyen ahmaklardır, açgözlülerdir.


Geçim derdi zor bir derttir. Bir parça ekmek bulamamak, akşam evine giderken çocuklarının eline verecek ufak bir hediye alamamak, aç kalmak, yokluk içinde olmak zordur. Bunu da en iyi  o yokluğu, o geçim derdini çeken çeken bilir. Yokluğu çeken, parası olmayan, başka insana muhtaç kalmış olan bilir  varlığın kıymetini. Yokluk içinde yaşayanın, parası olmayanın ne yazık ki kimse yanında olmuyor. Hani bir söz vardır ya “Kimsesizin arkasında gideni de olmazmış” diye. Gerçekten de paran yoksa kimse arkanda olmuyor ve yalnız kalıyorsunuz bu hayatta. Yalnız kalmamak için geçim derdinde olmalısın ve çalışmalısın. 


Kendin için, çocukların için, eşin için çalışmalısın ki muhannete muhtaç olmayasın. Ne demişler varsa pulun herkes kulun, yoksa pulun cehennemdir yolun. Durum da tam da bu sözlerden ibarettir. Paran olmalıdır. Olmayınca zor olur ama ne zor olur. Bunu da en iyi yaşayan bilir. Geçim derdinde olanlar, evine hakkı ile kazandığı parayı götüren tüm insanlara selam olsun. Böyle insanlar oldukça dürüstlük kazanacak, doğruluk kazanacak ve  örnek insanlar artmaya devam edecektir.


 “İnsanlar geçim sıkıntısı çekiyor, dilerse Allah rızkını açmaz mı? Elbette açar, hem de öyle bir açar ki sen o gelen rızkın içinde boğulursun.” Allah De Ötesini Bırak.” der  Uğur Koşar. Öyle de olmalıyız. Rızkımızın peşinden koşmalıyız ve çalışmaktan asla pes etmemeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme