Hayatınızdaki En Büyük Başarınız Nedir? Başarılarını Örnek Aldığınız Kişiler Kimlerdir?

 

Hayatınızdaki En Büyük Başarınız Nedir? Başarılarını Örnek Aldığınız Kişiler Kimlerdir?


Ortaokul öğrencisi olduğum için hayatımda öyle çok büyük başarılarım olmadı ama  yine de kendimce başarılı olduğum şeyler oldu. Okulumuzda bir kitap yarışması düzenlenmişti. Kitabın adı Sadako ve Bin Turna Kuşu'dur.. Bu kitabı ilk okuduğumda gözümden yaşlar gelmişti. 


Amerika Birleşik Devletleri'nin Japonya'nın Hiroşima'ya attığı atom bombasının üzerinden yıllar geçse bile insanlarda olumsuz etkilere neden olduğunu, Sadako adlı bir küçük kızın bu bombanın etkisi yüzünden lösemiye yakalandığını ve öldüğünü okudum. Bin Turna Kuşu yaparak kurtulacağını umut eden Sadako turna kuşunu bine tamamlayamadan ölmüştü. Bu kitabı en ince ayrıntısına kadar günlerce okudum ve yarışmada birinci olmak istedim. Okulumuzda birinci olana tablet verilecekti. 


Çok çalıştım ve başardım. Toplam yirmi sorunun yirmisine de cevap vermiştim ve okulda kitap yarışmasını birincilikle tamamlayan tek öğrenciydim. Bu anımı hiçbir zaman unutmayacağım. Bu benim en büyük başarım olmuştur. Kendime örnek aldığım başarılı insanlar da vardır. Bunların en önemlileri Aziz Sancar ve Uğur Şahin'dir. Onların dünya çapında büyük başarılar imza atması, çalışkan olmaları, mücadeleci olmaları beni her zaman etkilemiştir. İleride onlar gibi büyük bir bilim insanı olmak istiyorum. Ayrıca kendi çağımda bir köşe yazarı olmak istiyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme